Ivanić i Šljivić ©Star Sport
Ivanić i Šljivić ©Star Sport

Barakova Zvezda prvi put bez komandanta Ivanića, idealan trenutak za promociju prirodnog naslednika

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.08.23. | 08:55

Svestan je Izarelac da će kada počne borba na više frontova morati u značajnijoj meri da se osloni na mlade igrače u Mozzart Bet Superligi, pa meč sa Napretkom može da mu ponudi jasne odgovore na pitanje da li su neki od njih spremni da preuzmu glavnu ulogu u organizaciji igre srpskog šampiona

Pojačanja kao što su Marko Stamenić, Žan Filip Kraso i Piter Olajinka donela su ključnu energiju Crvenoj zvezdi ovog leta i učinili je kvalitetnijom i znatno dinamičnijom u odnosu na prethodne sezone, ali je Barak Bahar istinskog komandanta ekipe iznedrio iz starih redova. Mirko Ivanić ne samo da je promenio govor tela u odnosu na prošlu sezonu, već je prodisao punim plućima i bio jedan od najzaslužnijih za pobednički niz koji traje od početka priprema do danas. Međutim, u meču sa Vojvodinom komandant Zvezdinog veznog reda doživeo je blažu povredu, zbog koje se nije našao u konkurenciji za tim za današnji meč sa Napretkom na stadionu Rajko Mitić (16.55, AP1), pa će izarelski strateg na njegovo mesto u timu morati da stavi novog igrača.

Barak Bahar je praktično oformio jasan izgled igre i startnih 11, koje želi na što bolji način da uigra do početka Lige šampiona, ali je sa druge strane napravio i zavidnu bazu igrača koji u svakom trenutku po ulasku na teren mogu da donesu neophodnu energiju ekipi. Tu se pre svega odnosi na one najmlađe prvotimce, koji su već nagovestili da i te kako mogu da daju doprinos igri i rezultatima.

Izabrane vesti

Stoga na meču sa Napretkom da ne treba očekivati sistemske promene zbog povrede iskusnog prvotimca iz Bačkog Jarka. Ako je slutiti na osnovu prakse koju je Bahar najčešće primenjivao ovog leta, prirodni naslednik Mirka Ivanića na terenu u ovom trenutku trebalo bi da bude Jovan Šljivić. Momak rođen 2005. godine u Kruševcu najčešće je bio taj koji je u poslednjih pola sata utakmice dolazio upravo na poziciju koju pokriva Mirko Ivanić.

Mladi fudbaler je prilikom svakog ulaska na teren privlačio pažnju i zaslužio više nego pozitivnu ocenu. Radi se o momku koji u svakom trenutku deluje spremno da preuzme kontrolu lopte, kreira igru ekipe i trudi se da pronalazi racionalna rešenja prilikom tog poslednjeg pasa, pa nema sumnje da je potpuno spreman i za prvi start u zvaničnim utakmicama seniorskog tima srpskog šampiona.

Daleko od toga da Bahar nema i druge vrste rešenja. Marko Stamenić je pokazao da vrlo kvalitetno može da odgovori i na ofanzivniju ulogu u timu, ali bi u tom slučaju moralo da dođe do promene na defanzivnom veznom igraču, što znači da bi na to mesto najverovatnije morao Edmund Ado. Ipak, fudbaler iz Gane je drugačiji tip defanzivnog veziste, čija je orjentacija pre svega na odbrani svog gola. Sa druge strane, očekuje se da će Napredak biti defanizivnije orjentisan nego Vojvodina prošlog vikenda, pa deluje da je crveno-belima u manevru ipak neophodniji veći broj kreativnih igrača.

Kabić protiv Vojvodine ©Star SportKabić protiv Vojvodine ©Star Sport

Ima Izarealac nekoliko različitih mogućnosti. Primera radi, Ivanića je u 71. minutu utakmice sa Vojvodinom zamenio Uroš Kabić, čiji je kvalitet to što poseduje sposobnost prilagođavanja na različite pozicije u ofanzivi, pa se tako u poslednjih 20 minuta utakmice protiv svog bivšeg kluba nametnuo upravo na poziciji iza najisturenijih igrača. Kabića je pred meč sa Novosađanima pohvalio Barak Bahar, koji veruje da uz adekvatan rad i pravilan razvoj, Crvna zvezda u bliskoj budućnosti može da dobije izuzetnog igrača.

Dakle, Zvezdin stučni štab definitivno ima dovoljno rešenja i u situaciji kada je povređen jedan od najvažnijih igrača ekipe. Svestan je Izarelac da će, kada počne borba na više frontova, u Mozzart Bet Superligi morati u značajnijoj meri da se osloni na mlade igrače, pa meč sa Napretkom može da mu ponudi jasne odgovore na pitanje da li su igrači poput Šljivića ili Kabića već u ovom trenutku spremni za preuzimanje velike odgovornosti na terenu i budu ti koji će od starta utakmice biti zaduženi za organizaciju igre srpskog šampiona.

Kao što je poznato, crveno-beli pored Ivanića za ovaj meč ne računaju ni na mladog Stefana Lekovića i Aleksandra Kataija. Zvezdin „magiko“ je počeo da trči, ali još uvek nije blizu povratka u željeni takmičarski ritam. U svakom slučaju, Barak Bahar je svestan da će njegovim povratkom dobiti dodatan kvalitet u napadu i igrača koji dobro zna kako se rešavaju mečevi protiv defanzivno orjantisanih ekipa.


Najava meča

Crvena zvezda
Napredak Kruševac

Početak meča: 2023-08-06 17:00:00
Sudija: Nikola Đorđević
Stadion: Rajko Mitić
3-5-2
18
Glazer
0
Dragović
33
Mijailović
3
Degenek
0
Mitrović
7
Šljivić
6
Stamenić
0
Kangva
0
Bukari
17
Kraso
14
Olajinka
18
Omri Glazer
0
Aleksandar Dragović
33
Srđan Mijailović
3
Miloš Degenek
0
Stefan Mitrović
7
Jovan Šljivić
6
Marko Stamenić
0
Kings Kangva
0
Osman Bukari
17
Žan Filip Kraso
14
Piter Olajinka
T
Barak Bahar


MOZZARTBET SUPERLIGA SRBIJE, DRUGO KOLO

CRVENA ZVEZDA – NAPREDAK (16.55, AP1)

Stadion: Rajko Mitić

Kapacitet: 51.755

Sudija: Nikola Đorđević

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Degenek, Mijailović, Dragović – Bukari, Kangva, Stamenić, Šljivić, Mitrović – Kraso, Olajinka.

NAPREDAK: Bajić – S. Jovanović, Đeković, Mršić, Prijović – Krstić, Tomić – Nenadović, Babić, Đ. Jovanović - Stanojlović.


MOZZART BET SUPERLIGA, DRUGO KOLO:

Četvrtak

Radnički Niš - TSC 0:3 (0:0)

/Ćirković 63, Rakonjac 83, Kuveljić 90/

Subota

Javor - Novi Pazar 3:1 (1:0)

/Gigić 13, Milan Obradović 47, Kempbel 51 – Adešina 56/

Železničar - Mladost 0:2 (0:2)

/Sremčević 14, Milošević 36/

Nedelja

17.00: (1,05) Crvena zvezda (14,0) Napredak (35,0)

17.00: (3,80) Radnički 1923 (3,45) Čukarički (2,00)

19.00: (3,20) Vojvodina (3,40) Partizan (2,25)

21.05: (2,85) IMT (3,20) Voždovac (2,60)

Ponedeljak

18.00: (2,20) Radnik (3,30) Spartak (3,40)



tagovi

Barak BaharJovan ŠljivićUroš KabićMirko Ivanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara