Barnli aktivirao alarm, a Milner i Firmino gasili požar! Čelsi pogubio konce, to više nije konkurent za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.12.18. | 22:41

Fulam remizirao sa Lesterom u prvom suočavanju Klaudija Ranijerija s bivšim klubom, Aleksandar Mitrović asistent! Everton i Njukasl uzeli po bod

Liverpul je to - mora prvo živce da ti pokida, pre nego što te obraduje.

Još se nisu dovoljno ohladile glave posle onog ludila u derbiju Mersisajda, Liverpul je kao gost pobedio Barnli rezultatom 3:1 (0:0) i tako nastavio da vrši pritisak na Mančester Siti, ali je pre toga dobro nategao sve živce klupskim pristalicama zbog toga što je morao da vadi kestenje iz vatre. 

Izabrane vesti

Odlučio je Jirgen Klop svesno da Mohameda Salaha, Roberta Firmina i Trenta Aleksander Arnolda ostavi na klupi, a da u izostanku rovitog Sadija Manea i Dejana Lovrena u vatru baci Divoka Origija, Morena, Matipa i očigledno se igrao sa bodovima. Doveo je do toga da Barnli prvi povede i to na otvaranju drugog poluvremena preko Džeka Korka, ali je onda tim Šona Dajša doživeo brodolom do kraja. 

Liverpul je brzo uzvratio posle lukavo plasirane lopte Džejmsa Milnera, što je Klopu samo dalo zamajac da krene potpuno ofanzivno i uzme tri boda. Na teren je poslao Salaha i Firmina, izveo Morena i Origija i bilo je jasno šta se Barnliju sprema. Samo što je uspeo da se prilagodi na uslove meča, Firmino je odmah zatresao mrežu. Bila je to akcija posle koje je Virdžil van Dajk rutinski spustio loptu Brazilcu za siguran pogodak.

Uprkos tome što se Barnli dobro branio, na kraju je ipak morao da vadi loptu iz mreže još jednom. Strelac je bio Džerdan Šaćiri na dobru Salahovu asistenciju.

Čelsi je totalno pogubio konce i to više nije konkurent za titulu. Nakon remija sa Evertonom i teškog poraza od Totenhema u gostima, Čelsiju je van Stamford Bridža meru uzeo i Vulverhempton koji je slavio rezultatom 2:1 (0:1). Iz dvojke u keca.

S obzirom da Čelsi već za vikend čeka derbi s Mančester Sitijem na Bridžu, s velikom sigurnošću možemo da kažemo da će se šampionska trka odsad voditi udvoje! Posle novog kiksa Čelsi sada ima osam bodova manje od drugoplasiranog Liverpula, a čak deset od Sitija.

Imaće na čemu da zameri svojim igračima Mauricio Sari. Umesto da su iskoristili momentum i prelomili utakmicu u svoju korist, Čelsijeve igrače stigao je zub pospanosti i neobjašnjive nonšalantnosti, što je dovelo do toga da Vulvsi u nastavku utakmice potpuno okrenu rezultat i demonstriraju mnogo bolju igru.

Sarijev uticaj očigledno ima pozitivan efekat na mnoge igrače, pre svih na Rosa Barklija i Rubena Loftusa Čika, ali čak ni njegov magični dodir ne može da vrati Alvara Moratu iz haosa u kojem se nalazi.

Zbog dobrih igara u poslednje vreme Loftus Čik je zaslužio prvi ligaški start u Čelsijevom dresu posle dve i po godine, što je krunisao ranim pogotkom. Bio je to njegov šesti uspešni hitac u poslednjih sedam utakmica, a koliki je zaokret u karijeri doživeo Loftus Čik pod Sarijevom palicom najbolje govori to da je u prethodnih 60 utakmica pre ove serije postigao svega četiri pogotka.

Ali, upravo je Loftus Čik bio taj koji je kumovao izjednačujućem pogotku Raula Himeneza neposredno po isteku punog sata igre. Dobio je lošu loptu od Andreasa Kristensena, a i sam je zabrljao jer se na trenutak izgubio, posle čega je Čelsi bio kažnjen. A, samo nekoliko trenutaka posle Himenezovog gola dogodio se i pogodak Dioga Žote iz potpune zbunjenosti Čelsijeve odbrane, kojim su Vulvsi prekinuli crnu seriju od šest ligaških utakmica bez pobede i samo jednog osvojenog boda. I to baš protiv Čelsija! Gde ćeš bolje...

Fulam nije uspeo da iskoristi Barnlijev i Sautemptonov poraz i pobegne iz zone ispadanja, ali bar nije poražen. U prvom suočavanju Klaudija Ranijerija sa svojim Lesterom Fulam je uspeo da izvuče bod (1:1) koji je veliki kao kuća u ovom momentu. 

Istina, Fulamova odbrana i dalje izgleda razarajuće loše, pošto nakon ovih 15 utakmica ima čak 36 primljenih golova i jedino je Barnslijeva odbrana iz sezone 1997/98 bila lošija posle ovog broja odigranih utakmica. Tada je Barnsli dozvolio čak 40 pogodaka rivalima... 

Fulam je prvi stigao do gola, a strelac je bio Abubakar Kamara na lepu asistenciju Aleksandra Mitrovića

Bod Lesteru doneo je mladi Džejms Medison u 69. minutu posle proigravanja Šinđija Okazakija.

Everton i Njukasl uzeli su po bod u meču koji je obećavao više pogodaka - 1:1. Gosti su stigli do vođstva preko Salomona Rondona u 19. minutu, a konačni rezultat postavio je Ričarlison svojim 30. ligaškim pogotkom u karijeri sedam minuta pre isteka prvog dela.

PREMIJER LIGA, 15. kolo

Utorak

Vest Hem – Kardif 3:1 (0:0)
/Perez 49, 54, Antonio 61 - Marfi 95/

Bornmut – Hadersfild 2:1 (2:1)
/Vilson 5, Frejzer 22 – Kongolo 38/

Brajton – Kristal Palas 3:1 (3:0)
/Mari 24pen, Balogun 31, Andone 45+4 - Milivojević 81pen/

Votford - Mančester Siti 1:2 (0:1)
/Dukure 86 - Sane 38, Marez 48/

Sreda 

Fulam - Lester 1:1 (1:0)
/Kamara 42 - Medison 74/

Everton - Njukasl 1:1 (1:1)
/Ričarlison 38 - Rondon 19/

Vulverhempton - Čelsi 2:1 (0:1)
/Himenez 59, Žota 63 - Loftus Čik 17/

Barnli - Liverpul 1:3 (0:0)
/Kork 56 - Milner 62, Firmino 69, Šaćiri 90+2/

Totenhem – Sautempton 3:1 (1:0)
/Kejn 9, Lukas 51, Son 55 – Ostin 90+3/

Mančester junajted – Arsenal 2:2 (1:1)
/Marsijal 30, Lingard 69 – Mustafi 26, Lakazet 68/

Foto: Reuters


tagovi

Ruben Loftus ČikSalomon RondonRičarlisonDiogo ŽotaRaul HimenezRoberto FirminoDžejms Milner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara