Barsa u panici, Siti i PSŽ hoće Brazilca! Velike face za stolom, ali na naplatu stiže stara prevara

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.05.18. | 14:48

Katalonci su zavrnuli Sonda Grupu za preko 17.000.000 evra kada su podmitili Nejmarovog oca i sada moraju da pregovaraju sa tim istim ljudima

Barselona ne sme ovo da ispusti! U Kataloniji je zavladala panika kada je procurilo da su se Mančester Siti i Pari Sen Žermen ozbiljno nameračili na najnoviju mladu zvezdu brazilskog fudbala - Rodriga. Napadač kojeg u domovini nazivaju novim Nejmarom jer neodovljivo podseća na aktuelnu zvezdu je odavno želja Barse koja u strahu od konkurencije sada pokušava da što pre završi transfer.

U tu svrhu su vrlo ozbiljne pregovaračke face iz Katalonije otputovale u Sao Paulo. A Santos za koji igra Rodrigo se nalazi sat i po vožnje od Sao Paula. U najveći brazilski grad su hitno otputovali direktor fudbalskih operacija katalonskog kluba Pep Segura i izvršni direktor Oskar Grau. Tamo ih je dočekao Andre Kari, glavni Barsin skaut za Brazil i najzaslužniji čovek što su Katalonci ugrabili Nejmara pre Real Madrida. To je praktično prva postava Barsinih pregovarača, što znači da je situacija ozbiljna.

Izabrane vesti

Barselona ne želi da joj se ponovi slučaj Vinisijusa Žuniora, druge mlade zvezde Brazila. Njega je prošlog leta ugrabio Real Madrid za 45.000.000 evra i ostavio ga u Flamengu kao pozajmljenog igrača da se kali i razvija do selidbe u Madrid.

Barsa sada želi da pobedi u trci za Rodriga. Pregovarači iz Španije su doputovali kako bi pokušali da smanje cenu mlade zvezde. Rodrigo u Santosu ima otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra, a slavni klub je svestan da kao u slučajevima Robinja i Nejmara opet ima zlatnu koku i ne želi da spusti cenu. Pogotovo što ceo ugovor ne pripada klubu već određene procente ima i kontrovrzni investicioni fond DIS, koji je deo Sonda Grupe. I tu se vraćamo na slučaj Nejmar...

Sonda Grupa je otkrila Nejmara kao klinca i njegovom ocu isplatila 2.000.000 evra za 40 odsto prava na sve kasnije prihode u Nejmarovoj karijeri. Nejmar Senior je prevario Sondu u dogovoru sa Barselonom kada je prikazana manja visina Nejmarovog transfera. U pitanju je bila prevara jer je Barsa podmitila Nejmara Seniora sa čak 40.000.000 evra (na ime „pozajmice“) pokušavajući da prikaže lažnu visinu transfera. DIS je prevaren za oko 17.000.000 evra koji im na ime 40 procenata nije dao igračev otac. Ubrzo je pokrenuta istraga koja je ustanovila da je Barsa za Nejmara tog leta platila 86.200.000 evra. Stvar je i dalje na sudu jer Sonda nije dobila novac od Barselone.

Sada su zaraćene strane opet preko puta i Barsi nikako ne ide u prilog što se pojavio neko poput Sitija i PSŽ-a ko može da plati veliki novac za Rodriga. Santosu je svejedno kome će ga prodati ako izvuče svoj novac predviđen klauzulom. Ali DIS je taj koji može da spusti rampu Barseloni i talentovanog Brazilca pošalje u smeru prema Parizu i Mančesteru. Englezi i Francuzi sigurno nemaju problem da palte traženi novac i Barselona polako upada u paniku...

Rodrigo ima samo 17 godina i već je zaludeo Brazil. Od malih nogu mu se predviđala velika karijera dok je još trenirao futsal. Imao je samo 11 godina kada je potpisao za Najki (Nejmar sa 13) i smatraju da će biti četvrta velika zvezda koju je lansirao Santos (Pele, Robinjo i Nejmar su prve tri). Sličan je tip igrača kao Nejmar i očekuje se rat za njegov potpis.

Barselona mora da plati stare dugove ili da smisli neku novu prevaru.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rodrigo GoesLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara