Barselona krenula po novog Levandovskog

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.09.18. | 17:01

Partije Kšištofa Pjateka u dresu Đenove nisu promakle čelnim ljudima katalonskog giganta

Barselona je naciljala prvo pojačanje za zimski prelazni rok! Radi se o Kšištofu Pjateku, 23-godišnjem poljskom napadaču koji je već dobio nadimak novi Levandovski. Ovaj momak je letos došao  u italijansku Đenovu iz Krakovije za sumu od 4.000.000 evra.

I Pjatek je odmah ostavio impresivan utisak na nove poslodavce, ali i navijače u Italije. Naime na prve tri utakmice u novoj sezoni ovaj momak dao je čak sedam golova. Na dva prvenstvena postigao je tri golam, u italijanskom kupu protiv Lećea čak četiri puta je zatresao protivničku mrežu.

Izabrane vesti

Lokalni đenovljanski list Il Sekolo tvrdi da su takve partije odmah privukle pažnju katalonskog giganta, a slične informacije ima i uvek dobro obavešteni Sport iz Barselone. Prošle sezone Pjatek je za Krakoviju odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima i postigao 18 pogodaka. A za dve godine, koliko je proveo u prvom timu tog kluba, dao je 32 gola na 65 mečeva.

U ekipi Barselone jedno mesto u napadu ostalo je upražnjeno pošto je u završnici letnjeg prelaznog roka Pako Alkaser otišao na pozajmicu u Borusiju Dortmund.

Zanimljivo, Pjatek je letos bio i na širem spisku reprezentacije Poljske za Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali nije putovao na turnir. Zanimljivo, ovaj momak pre dve godine igrao je u Beogradu, u dresu Zaglebja protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Jedna stvar je izvesna posle ovako dobrog starta sezone Pjateka, cena mu je skočila i sada je znatno veća od ona 4.000.000 kolika ga je Đenova letos platila. Ipak, novac ne bi trebalo da predstavlja problem za klub kao što je Barselona.

Foto: FK Partizan


tagovi

Kšištof Pjontek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara