Niko Gonzalez slavi prvi gol u dresu Barse (©Reuters)
Niko Gonzalez slavi prvi gol u dresu Barse (©Reuters)

Barselona? Pre će biti Farselona... Ćavijeva deca dvaput vodila, a Osasuna se častila bodom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.12.21. | 18:08

Niko Gonzales i Abde su proslavili svoje debitantske pogotke u dresu Barselone, ali nisu imali razlog za sreću nakon poslednjeg sudijskog zvižduka

Nezapamćena finansijska kriza i odlazak klupske ikone Lionela Mesija stavili su tačku na priče o Barseloni kao gigantu koji melje svoje protivnike redom i klubu sposobnom da angažuje sve i svakog koga poželi.

Sa odlaskom Ronalda Kumana nastavljen je proces brisanja svih asocijacija na predsednički mandat Đosepa Marije Bartomeua koji je Baselonu doveo gotovo do prosjačkog štapa, a sa postavljanjem legendarnog veziste Ćavija Ernandeza započela je nova era u kojoj će fokus biti na vraćanju prepoznatljivog identiteta i ugleda čuvenoj akademiji La Masiji. No, valjda je i nekada vrsni fudbaler svestan da ga čeka rudarski posao kako bi ovaj tim zaista postao konkurentan i zatim šampionski.

Izabrane vesti

Neki novi klinci danas su vozili Barselonu Pamplonom, ali na kraju se Osasuna častila bodom kao kuća u jako zanimljivom meču – 2:2 (1:1). Domaćin je još mogao i do pobede u petom minutu nadoknade zahvaljujući srpskom vezisti Darku Brašancu, ali njegova lopta ka Monkajoli bila je za nijansu brža pa je Mark Andre Ter Štegen bio brži. To svakako nije sprečilo dobro popunjene tribine stadiona u Pamploni da slave ovaj remi skoro kao pobedu.

Ćavi je i danas ostao veran ideji da klupskoj deci pruža sve veći prostor, minutažu i ulogu u prvom timu Barselone, ali to ni ovog puta nije dovelo do željenog ishoda. Pamtiće golobradi tinejdžeri Niko Gonzales i Abdesamad Ezalzuli ili kratko Abde ovaj meč po prvencima u dresu prvog tima, ali na kraju nisu imali mnogo razloga za slavlje.

Uz dvojicu 19-godišnjaka veznim redom komandovao je supertalentovani Gavi, šansu su kasnije dobili Oskar Mingeza i Feran Hutgla Sve to jeste zaista pohvalno jer deca pokazuju talenat i potencijal, ali pitanje je koliko navijači Barselone zaista mogu da budu zadovoljni kada rezultata nema. I pogotovo odbranom koja izgleda sve slabije... Čak ni kada sve drži u svojim rukama Barselona trenutno nije sposobna da u kontinuitetu zatvara utakmice kako je to godinama činila, pa ovom timu sve više priliči pogrdni nadimak “Farselona” koji je potekao od pristalica najljućeg protivnika – madridskog Reala.

Surovo jeste, ali ovo nije Barselona iz 2015. ili nekih ranijih godina. Ovo je samo bleda senka nekada velikog kluba koji se iz dana u dan suočava sa najozbiljnijim problemima i predstavlja čamac koji je bušan na sve strane, a aktuelna uprava vođena Đoanom Laportom pokušava u vodi da ga zakrpi kako zna i ume...

Barseloni je pobedu iz ruku oteo Ćimi Avila. Igrao se 86. minut kada je Avila uputio snažan udarac ka golu Ter Štegena, lopta je usput zakačila Samuela Umtitija ili Serhija Busketsa, malo promenila smer i prevarila nemačkog golmana. Usledila je erupcija oduševljenja na tribinama i slavlje gotovo kao da je Osasuna stigla do trijumfa.

No, ima apsolutno pravo domaćin da slavi, pogotovo jer je zaboravio kako izgleda pobediti nekog. Osasuna je poslednji trijumf ostvarila pre bezmalo dva meseca kada je na Madrigalu savladan Viljareal. Od tada je odigrano osam kola u Primeri i Osasuna je upisala pet remija, zbog čega se sada nalazi nadomak Barselone.

Barselonu čekaju teški dani, mogla bi ovo lako da bude sezona u kojoj se neće ući ni u Ligu šampiona, a da nedavno ispadanje iz elitnog takmičenja bude poslednje za neki sledeći period...

PRIMERA – 17. KOLO

Petak

Majorka - Selta 0:0

Subota

Espanjol - Levante 4:3 (1:2)

/Darder 6, De Tomas 49, Puado 60, 76 - De Frutos 11, Son 26, Morales 57/

Alaves – Hetafe 1:1 (0:1)

/Hoselu 86 – Unal 20/

Valensija – Elče 2:1 (1:0)

/Guedes 23, Pićini 86 – Boje 75/

Bilbao – Sevilja 0:1 (0:1)

/Dilejni 38/

Nedelja

Viljareal - Rajo Valjekano 2:0 (2:0)

/Mandi 32, Moreno 36/

Osasuna - Barselona 2:2 (1:1)

/Garsija 14, Avila 86 – Niko 12, Abde 49/

18.30: (2,45) Betis (3,30) Sosijedad (3,15)

21.00: (2,20) Real M. (3,40) Atletiko M. (3,60)

Ponedeljak

21.00: (2,65) Kadiz (3,05) Granada (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Niko GonzalesAbdeBarselonaOsasuna

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara