Barsin četvrti ulov preko stotke i da li Kai Haverc baš toliko vredi?

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.19. | 09:36

U Leverkuzenu su već odbili dve ponude Bajerna

Već je Barselona potrošila 237.000.000 evra u ovom prelaznom roku. Još približno toliko, a ne bismo se iznenadili i više, planira da izdvoji za povratak Nejmara, što znači da nekih bitnih kupovina do kraja leta, osim Brazilca iz Pari Sen Žermena, neće biti, ali teren za zimu ili naredni jun mora da se priprema.

Tako bi trebalo shvatiti intereosvanje Katalonaca za jednog od najvećih talenata nemačkog fudbala u ovom trenutku – Kaija Haverca. Bild je izašao sa saznanjem da je prvak Španije uvrstio kreativnog vezistu na spisak igrača planiranih za kupovinu u budućnosti. Konkurencija je paklena, za njega se uveliko raspituje Bajern, u poslednje vreme u trku je ušao i Liverpul, ali Blaugrana je često sama po sebi izazov, nekoliko puta je pokazala da je finansijski moćnija i od bundesligaša i od premijerligaša, pa ima nadute kako da privoli 20-godišnjeg vezistu iz Ahena.

Izabrane vesti

Jedini problem je – cena. U Levrkuzenu su zacepili 100.000.000 evra na ime obeštećenja i ne žele da popuste ni cent. Zbog toga su već odbijene dve ponude Bajerna. Prva je bila naslovljena na 75.000.000 evra, druga na 90.000.000 i to jasno pokazuje da na Baj areni ne odustaju od principa. Pogotovo što Haverc ima ugovor do juna 2022, pa su čelnici kluba sa te strane mirni i mogu na miru da diktiraju uslove.

Neko će sigurno razbiti kasu. Pitanje je samo ko. I da li Barselona ima taj luksuz da čeka, recimo, naredno leto, da bi ugrabila momka koji je minule sezone na 42 utakmice postigao 20 i namestio sedam golova. Dakle, vredi. Sad, da li baš pomenutih 100.000.000 evra – druga je tema. Doduše, Barsa je u poslednjih godinu i po dana triput išla preko pomenute sume: za Kutinja, Dembela i Grizmana, pa što ne bi i za Haverca?

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara