Barsin novi projekat na desnom beku - dete Senegala i otkrovenje s Mundijala

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.07.18. | 14:47

Erik Abidal i Pep Segura su krenuli u akciju

Godine prolaze, Barselona i dalje ima velike muke da pronađe adekvatnog naslednika Daniju Alvesu na desnom beku. Aleiš Vidal je bio viđen kao najozbiljnije rešenje, ali ispostavilo se da je ćorak. Nelson Semedo i Serđi Roberto tek mestimično uspevaju da odgovore zaista velikom izazovu i dostignu Alvesove visine, a pokušaj sa Daglasom je u startu osuđen na propast.

U Barseloni se nadaju da bi Serđi Palensija kao izdanak La Masije mogao da bude taj, ali se punom parom radi i na angažovanju novog, dugoročnog rešenja. Na horizontu se pojavilo zanimljivo ime – Musa Vag.

Izabrane vesti

Vrlo talentovani desni bek Eupena i reprezentacije Senegala, tačnije pravo otkrovenje tokom turnira u Rusiji, zapao je za oko direktorskom tandemu Abidal – Segura. Kontakti s Eupenom su već uspostavljeni i Barsini operativci rade na tome da zatvore transfer uskoro. Navodno, Barselonini skaut drže Vaga na oku duže vreme i redovno su dostavljali izveštaje nadređenima, zbog čega je sada baš interesantan katalonskom gigantu. Vag je u Rusiji odigrao sve tri utakmice u grupnojh fazi, čak je bio i strelac protiv Japana i tako postao najmlađi afrički fudbaler koji je zatresao mrežu na Svetskom prvenstvu.

Ideja je, ipak, da Vag ne dobije odmah prostor u prvom timu, već da debitantsku sezonu provede u Barseloni B na kaljenju i adaptiranju, ali bi bio pod prismotrom Ernesta Valverdea. Iz Barselone B je upravo Palensija nedavno prebačen u prvi tim.

Bio bi ovo prilično zanimljiv posao i za Barselonu i za Eupen.

Foto: Action Images


tagovi

Musa VageLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara