(Reuters)
(Reuters)

Barsina ideja – dovesti kapitena Đirone

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 10:35

Aleiš Garsija možda menja klub, ali ne i pokrajinu

Jedan je otišao, s drugim se nisu usrećili, treći je povređen i zato Barselona mora da izađe na tržište u potrazi za novim zadnjim veznim, kojim bi nadoknadila jednu od deficitarnih pozicija u ekipi. Kako stvari stoje, neće morati mnogo da se trudi, fudbaler koji zadovoljava njene kriterijume u komšiluku, u istoj pokrajini.

Prvak Španije je bacio oko na Aleiša Garsiju, kapitena Đirone, najprijatnijeg iznenađenja kako evropskog fudbala. Njegove partije, način na koji razigrava ekipu, asistira, te daje golove i te kako se visoko vrednuju u očima trenera Ćavija Ernandesa i sad je samo pitanje kako bi Blaugrana mogla da ga dovede. Plaćanje otkupne klauzule postavljene na 25.000.000 evra je teško izvodljivo, usled Barsinih nevolja po pitanju finansijskog fer-pleja, mada se predsednik kluba Đoan Laporta nada da bi mogao da pronađe model saradnje, eventualno uključi u posao nekog od igrača u razmeni.

Izabrane vesti

Potreba Barselone za centralnim vezistom traje još od letos. Tad je klub napustio dugogodišnji prvotimac Serhio Buskets i otišao da igra sa Lionelom Mesijem u Interu iz Majamija. Potom je klub reagovao tako što je baš iz Đirone doveo Oriola Romeau, verujući da će bivši član Sautemptona pomoći, ali se ispostavio nedovoljno kvalitetnim (čak se pretpostavlja da bi mogao da se vrati na stadion Montilivi). U međuvremenu je prednji ukršteni ligament desnog kolea stradao mladog Gaviju, zbog čega je za njega okončana sezona.

To znači da Ćavij u ovom trenutku od opcija na poziciji zadnjeg veznog ima Ilkaja Gundogana, Frenkija de Jonga, tek oporavljenog Pedrija, još jednog talenta, Fermina Lopesa, te pomenutog Romeua. A „živa“ je u svim takmičenjima i neophodan joj je još jedan da bi mogla da rotira.

Na sve to, čelnici Barselone se uzdaju u nedavnu izjavu Aleiša Garsije kako se nada da bi mogao jednog dana da igra za taj klub. Zato i pokušavaju da ga dovede.



tagovi

ĐironaBarselonaPrimeraZimski prelazni rok 2024Transferi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara