Jedan od strelaca Bašakšehira, Lukas Lima (©AFP)
Jedan od strelaca Bašakšehira, Lukas Lima (©AFP)

Bašakšehir prodisao i spakovao poker golova Pendiku, prštalo u sudaru Sivasa i Trabzona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.23. | 20:22

Tim iz Istanbula upisao prvu pobedu još od 7. oktobra

Fudbaleri Istanbul Bašakšherira su se našli u velikoj krizi, pa su u 13. kolo ušli sa samo dva osvojena boda na četiri vezana susreta. Dočekali su Pendik u zoni ispadanja i konačno prodisali, ali ni ubedljiva pobeda im nije pomogla da se izvuku iznad crte - 4:1 (1:1).

Posle trećeg trijumfa u sezoni su 17. sa 12 bodova, pa i dalje gledaju u leđa Pendiku koji je ostao tik izvan opasne zone sa samo bodom više.

Izabrane vesti

Konačno je proradio napad ekipe Čagdaša Atana, pa iako je Bahčešehir uputio dva šuta manje od rivala (10:12), imao je neuporedivo bolju egzekuciju. Gotovo je fascinantan podatak da je protiv Pendika postigao četiri pogotka, dok je pred večerašnji duel samo osam puta tresao protivničke mreže.

Nije prvo poluvreme obećavalo. Poveo je domaćin preko Mehdija Abeida u 12. minutu, ali su gosti preko Erendžana Jardimdžija poravnali u 36. Do odmora nije bilo promene rezultata.

A onda, kao da su fudbaleri Bašakšehira naplatili sve promašaja iz dosadašnjeg toka sezone, te su za samo 18 minuta postigli još tri pogotka. Najpre je Žoao Figierdo vratio prednost istanbulskoj ekipi, da bi do 63. rezervista Lukas Lima i Kšištof Pjontek otklonili sve dileme o pitanju pobednika. Poljaku je ovo bio tek treći pogodak u sezoni i tek drugi put da se upisuje u listu strelaca (prva dva gola postigao protiv Ankaragudžua).

Daleko zanimljivije bilo je u okršaju između Sivasa i Trabzona. Viđen je pravi vatromet, čak šest golova, ali nije bilo pobednika - 3:3 (2:2).

Sivas je ostao u sredini tabele sa 15 bodova (dvanaesti), dok se Trabzon izjednačio sa četvrtoplasiranom Adanom (po 23 boda), ali i nastavio niz nepobedivosti pod vođstvom Abdulaha Avdžija, pošto i peti meč zaredom nije osetio gorčinu poraza.

Loše je počelo po goste, pošto je Sivas već do 20. minuta stekao dva gola viška. Najpre je Samuel Saiz posle samo četiri minuta igre načeo Trazbon, a onda je Rej Manaj duplirao prednost Sivasa.

Ipak, već do pauze su gosti poravnali. Bivši fudbaler Arsenala Nikola Pepe je u 39. minutu smanjio na 1:2, da bi Pol Onuaču, nakon asistencije bivšeg fudbalera Aston Vile Trezegea, doneo izjednačenje u Sivasu, na početku sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Vratio je Manaj prednost domaćoj ekipi po povratku sa odmora. Igrao se 67. minut kada je postigao novi pogodak. Ipak, samo devet minuta je bilo potrebno Trazbonu da ponovo izjednači, ovoga puta se Trezege našao u ulozi egzekutora, na asistenciju Enisa Destana. Do kraja nije bilo promene rezultata, ali ako ne mogu da budu zadovoljni podelom plena, fudbaleri Sivasa i Trabzona mogu da se zadovolje činjenicom da su pružili sjajnu predstavu prisutnima na novom 4 Ejlul stadionu.



tagovi

Kšištof PjontekNikola PepeTrezegeBašakšehirSivasporTrabzon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara