Batalio fudbal, otišao u električare, nije prošao probu u Velsu i danas ga je Viljareal platio 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 19:48

Zanimljiva priča velikog pojačanja Žute podmornice

Od 10 najskupljih napadača u istoriji Viljareala, čak osmorica su napadači. Jedino su tu zalutali levi bek Pervis Estupinjan transferom iz Votfroda teškim 16.4000.000 evra i štoper Huan Fojt koji je otkupljen za 15.000.000 evra od Totenhema. Svi ostali za koje je Žuta podmornica davala veliki novac su bili napadači.

Rekorder je Pako Alkaser koji je Dortmundu plaćen 23.000.000 evra, pa potom slede transferi Đerarda Morena (Espanjol), Karla Toko Ekambija (Anže), Nilmara (Internasional), Roberta Soldada (Totenhem), Rodžera Martineza (Đengsu), Enesa Unala (Mančester Siti)... Većina su ih bili pogoci pa je velika verovatnoća da je Viljareal pogodio i sa današnjim transferom.

Izabrane vesti

Na Madrigal je stigao senegalski napadač Bulaj Dia iz Remsa. Plaćen je 15.000.000 evra i potpisao je ugovor na pet godina.

Rođen je i odrastao u Francuskoj ali zbog korena nosi dres senegalske reprezentacije. Kada je bio mali, proba u Sent Etjenu mu je propala jer se njegovom ocu pokvario automobil, dok su ga u Lionu odbili jer su procenili da neće dovoljno da poraste. Nekako je došao do dresa četvrtoligaša Žure Sud Fut ali je tada napustio fudbal. Otac mu se razboleo i vratio se kući da radi kao električar kako bi finansijski pomogao porodici koja je prolazila kroz krizu. Povremeno je rekreativno trenirao za lokalnog niželigaša.

Kada je imao 20 godinu otišao je na probu u Vels ali ni ostrvski amateri nisu prepoznali talenat i verovao je da od fudbala nema ništa. Stigao je poziv bivšeg kluba Žure Sud Fut gde je potpisao prvi profesionalni ugovor i u prvoj seniorskoj sezoni dao 15 golova na 21 utakmici. Dovoljno da ga primete skauti Remsa koji su ga doveli za sitan novac.

Odmah je zaigrao u francuskom šampionatu, trebalo je vremena da proradi ali je u trećoj sezoni pokazao talenat. Minule sezone je dao 14 golova u Ligi 1 što je ozbiljan učinak ako se ima u vidu težina lige i kvalitet tima.

Odmah je zainteresovao inostrane klubove, pominjali su se Napoli, Vest Hem i Fiorentina, ali je na kraju Viljareal platio traženu cenu i Dia je stigao u tabor Žute Podmornice. Tradicija uspešnih napadača u Viljarealu nas navodi na zaključak da će Dia još grabiti napred u karijeri.


tagovi

Bulaje Dijaletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara