Batšuaji u Briselu čeka rasplet: Monako sve dalji, sada je Đenova u igri

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.01.19. | 12:52

Ništa više nije sigurno

Koliko prošle sedmice izgledalo je da je transfer Mišija Batšuajija u Monako samo pitanje trenutka, a u roku od samo nekoliko dana došlo se do toga da više nije jasno šta će biti s belgijskim reprezentativcem.

Batšuaji se trenutno nalazi u Briselu, gde čeka svoj naredni angažman i signal iz Zapadnog Londona. Mada je odlazak u Monako bio gotovo izvestan, sada se kao opcija sve više pominje - Đenova! Razloga ima nekoliko, a ono što je izvesno i što je potvrdio čak i Marselino Toral - Batšuaji se u Valensiju neće vraćati. 

Izabrane vesti

Sve je počelo sa Čelsijevim otezanjem da se završi pozajmica u Monako. Pošto je Čelsi ušao u sopstvene probleme sa napadačima, na Stamford Bridžu se rodila ideja da Batšuaji bude prodat ove zime kako bi se finansirao dolazak novog golgetera (čitaj: Gonzala Iguaina). Čelsi je probao da proda tu priču ljudima iz Monaka, ali je ubrzo stigao negativan odgovor. Potpredsednik Kneževa Vadim Vasiljev otkrio je još pre nekoliko dana da postoji dogovor kluba sa napadačem i njegovim agentom, ali da je Čelsi odustao od pozajmice i da Batšuajija daje samo uz obeštećenje. Monako to ne želi i zato se okrenuo dovođenju Karlosa Vinisijusa iz Napolija. Taj posao je dogovoren kao pozajmica do kraja sezone. 

Šta je sa Batšuajijem? Sada se kao destinacija pominje Đenova. Čelsi bi tako pokušao da pomogne Milanu da angažuje novog centarfora, pošto su na San Siru pristali da puste Gonzala Iguaina da dođe na Stamford Bridž. Ideja je nekoliko - Čelsi ovde pravi ustupak zbog Rosonera i nudi Batšuajija Đenovi do kraja sezone, uz opciju otkupa, ali i mogućnost da Belgijanac odmah bude otkupljen. Čak se opet provlači misao da bi Batšuaji mogao u Milan ako se, kojim čudom, prekine nit pregovora između Milana i Đenove za Kšištofa Pjonteka. Navodno, završetak ovog posla već je pomeren za sredu zbog toga što Milan i Đenova ne mogu da se dogovore oko toga koji će igrač da dođe u redove Grifona kao deo celog transfera. Đenovi su nuđeni Alen Halilović i Andrea Bertolaći, međutim prvog u poznatoj italijanskoj luci ne žele, a za drugog nisu uspeli da se dogovore. 

Dakle, ovde su praktično sve karte otvorene. Ne bi nas čudilo ako bi Batšuaji na kraju ipak ostao u Valensiji ili se čak vratio u Čelsi...

Foto: Reuters


tagovi

Miši BatšuajiZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara