Štefen Baumgart (Reuters)
Štefen Baumgart (Reuters)

Baumgart: Partizanov stadion miriše na fudbal, očekujem eksploziju

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.10.22. | 20:07

"Ali Bundesliga je i dalje prioritet", kaže strateg Kelna dan pred duel četvrtog kola Lige konferencije

Herojskom pobedom u Nemačkoj pre nedelju dana Partizan je postao ozbiljan pretendent na nokaut fazu Lige konferencija. Međutim, da bi mu takav status ostao na čvrstim nogama, tim Gordana Petrića će sutra od 18.45 na stadionu u Humskoj u meču 4. kola evropske C produkcije morati da se postara za bilo koji scenario osim poraza.

Međutim, Jarčevi su u Beograd došli motivisani da se osvete crno-belima, ali i u ne tako dobrom raspoloženju budući da su za vikend do nogu potučeni od Menhengladbaha u Bundesligi (5:2).

Izabrane vesti

“Već nam nedostaju navijači, ali i dalje moramo da pobedimo u Beogradu ako želimo napred. Uradićemo sve, ne samo da pobedimo, već da obezbedimo nokaut fazu", rekao je trener gostiju Štefen Baumgart na konferenciji za medije pa nastavio: "Bundesliga nam je i dalje glavni prioritet."

Naravno, strahuju u Kelnu da im se ne ponovo takmičarska 2017/18 kada su igrali grupnu fazu Lige Evrope sa Crvenom zvezdom, Arsenalom i Bate Borisovim, pa u maju ispali iz elitnog ranga nemačkog fudbala.

Keln je dakle poslednji put gostovao u srpskoj prestonici krajem 2017. godine ali na stadionu Rajko Mitić. Sutra će vojevati bitku na drugom najvećem srpskom stadionu.

"Njihov stadion je sjajan, jednostavno miriše na fudabl. To je tradicija. To je duh starog fudbala. Ovo je stadion dostojan poštovanja. Očekujemo eksploziju na terenu sutra", ispričao je Baumgart.

Osvrno se trener nemačkog kluba i na poređenja najprijatnijeg iznenađenja Bundeslige Union Berlina sa Kelnom.

"Bundesliga nam je najvažnija jer predstavlja sve ono zbog čega treniramo i radimo na dnevnom nivou. Union i Keln su dva vrlo različita kluba po pitanju pristupa. Union je tim koji je fokusiran na rad sa izgrađenim fudbalerima, dok se mi trudimo da razvijamo mlade igrače."

Osim Baumgarta, na konferenciji se našao i Jonas Hektor kojeg su novinari prvo upitali o produžetku saradnje sa Kelnom koja ističe narednog leta. Međutim nije bivši reprezentativac Nemačke želeo da govori o ugovoeu po kojem godišnje zarađuje nešto više od 3.000.000 evra, te je fokus momentalno prebacio na Partizan.

"Nemate priliku da igrate u Beogradu svaki dan. Ovo će biti zaista veliko iskustvo za nas", rekao je Hektor, a zatim nastavio: “Prošle nedelje Partizan je ugrabio ceo plen. Postigli su rani pogodak, dobro se postavili i čekali prilike iz kontranapada. Nadam se da će se utakmica sutra malo više otvoriti, da će biti više prostora i da će oni zaostajati od starta. Imamo plan, pokušaćemo da ga sprovedemo u delo za 90 minuta i da pobedimo. Raspoloženje je dobro, nepromenjeno. Nije bitno da li smo pobedili utakmicu ili smo izgubili. Uvek se postaramo da uradimio celokupnu analizu sa stručnim štabom. Nema svrhe da se osećamo mizerno i jadno jer smo izgubili prvu utakmicu. Sve je to fudbal."





tagovi

Štefen BaumgartKeln

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara