Bazele, a da ti ostaneš kod kuće 7. marta? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.02.18. | 22:34

Stvarno nema potrebe da Švajcarci putuju na revanš 1/8 finala Lige šampiona posle 0:4 na svom terenu

Verovatno su i u Bazelu znali kada su u decembru izvukli papirić sa imenom Mančester Sitija da im se crno piše, a taj crni utorak zaista im je došao večeras. Zbrisani su puleni Rafaela Vikija na svom Sent Jakobs Parku od strane Gvardiolinog tima sa velikih 0:4, pa stvarno i nema preterane potrebe da putuju na revanš kroz nekoliko nedelja (7. marta) u Englesku, kako ne bi doživeli novi brodolom.

Igrala se kaznena ekspedicija Građana večeras na tlu Švajcarske, kreirala prelepe akcije i davala magične golove, a ovog puta najviše se istakao Ilkaj Gundogan. Nemac je bio maestralan na sredini terena večeras, a stigao je i dva puta da zatrese mrežu golmana Vaclika, najpre glavom posle kornera De Brujnea u 14. minutu.

Izabrane vesti

Čim je Bernardo Silva u 18. sa desnog krila povisio na 2:0 znalo se ko ide dalje, a majstorija Kuna Aguera u 23. i prelep šut sa dvadeset i kusur metara bila je potvrda suvog kvaliteta lidera Premijer lige. Nijednom Mančester Siti nije stao večeras. Igrao je atraktivno i nadahnuto svih 90 minuta, stvarao šanse, a odličnu partiju u nastavku krunisao je još jednim prelepim pogotkom Gundogan na pas Sterlinga za konačnih 4:0.

Bio je to znak Gvardioli da obustavi ofanzivu, pa je izmenama omogućio odmor svojim istaknutim provtimcima. Liroj Sane se vratio na teren posle tri utakmice pauze zbog povrede i to je dobitak više za Građane na ovom meču.

Bazel je probao da parira, ali ništa nije polazilo za nogom domaćinu večeras. Mogli su sredinom drugog poluvremena bar do počasnog gola, ali se Štoker, Eljunusi i Dije nisu snašli u dobrim šansama pred golom Edersona koji je sačuvao mrežu. Nema šta, rutinska i zaslužena pobeda Sitija koji već može da kuje planove za četvrtfinale pošto je "operacija Bazel" završena.

Pride, kao potvrda sezone iz snove i podatak da je engleski tim večeras zabeležio 34. pobedu u sezoni kojom je nadmašio prošlogodišnju brojku od 33 trijumfa. Fantastično.


BAZEL - MANČESTER SITI 0:4 (0:3)
/Gundogan 14, 53, B. Silva 18, Aguero 23/

Sent Jakob Park
Sudija: Jonas Erikson (Švedska)

BAZEL (3-4-3): Vaclik - Lakroa, Džaka, Suhi - Lang, Fraj, Dije, Riveros - Eljunusi (od 85. Bua), Oberlan, Štoker (od 71. Ajeti).

MANČESTER SITI (4-3-3): Ederson - Voker, Kompani, Otamendi, Delf - De Brujne (od 63. David Silva), Fernandinjo, Gundogan - Bernardo Silva, Aguero (od 85. Danilo), Sterling (od 57. Sane).


Parovi osmine finala Lige šampiona:

Utorak

Juventus - Totenhem 2:2 (2:1)
/Iguain 2, 9. penal - Kejn 35, Eriksen 71/

Bazel - Mančester Siti 0:4 (0:3)
/Gundogan 14, 53, B. Silva 18, Aguero 23/

Sreda, 20.45:

(2,95) Porto (3,35) Liverpul (2,40)
(2,45) Real Madrid (3,45) Pari Sen Žermen (2,80)

Utorak, 20. februar, 20.45:

Bajern - Bešiktaš
Čelsi - Barselona

Sreda, 21. februar, 20.45:

Sevilja - Mančester junajted
Šahtjor - Roma

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ilkaj Gundogan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara