Behrami pod znakom pitanja, srpski novinari bez dozvole da postavljaju pitanja Petkoviću

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.06.18. | 17:45

Izuzev zvaničnog servisa...

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta)

Selektor Švajcarske Vladimir Petković se napravio - Englez. Stručnjak, rođen u Sarajevu, očigledno nije želeo da širi treću dimenziju sutrašnjeg duela u Kalinjingradu protiv Srbije. Brazilske novinare zanimalo je kako on kao trener Sajdžija gleda na činjenicu da će Srbija sutra imati dodatni motiv, ali on je ostao čvrsto na zemlji.
"Razgovaraću sa igračima. Odigrali smo dobro protiv Brazila, ali sada želimo da igramo još bolje", bilo je sve što je rekao selektor Švajcarske na vrlo osetljivu temu.

Izabrane vesti

Srpskim novinarima, ne računajući zvanični servis, nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja. Verovatno je Petković želeo da se zaštiti i na taj način.
"Neko kaže da smo favoriti. To moramo da pokažemo na terenu. Uvek tako razmišljamo. Uvek idemo na pobedu. Moramo da budemo puni samopouzdanja i poštovanja jer igramo sa dobrim timom sa odličnim inidividualcima. Ne želimo više da se pričamo i opterećujemo se Brazilom. Nismo još analizirali glavne karakteristike igre Srbije, večeras ćemo to da uradimo. Važno je da budemo na našem nivou".

On je otkrio da sutra neće pobediti fizički jača ekipa.
"Ne smemo da se oslanjamo na fizikalije. Moraćemo da trčimo više od Srba, kao što smo to činili i protiv Brazila".

Dobra vest za Srbiju: Valon Behrami je rovit i pitanje je hoće li biti spreman za sutrašnji meč.
"Na poslednjem treningu se videlo da pojedinci nisu fit. Tek sutra ću biti u prilici da vam kažem ko će biti u prvih 11. Nešto će zavisiti i od mog instinkta".

Švajcarcima odgovara i remi po mnogim proračunima, ali...
"Nikada se ne zadovoljavam bodom. Uvek želimo da pobedimo, a u prvom meču nismo pobedili. Ja nisam luzer i ne tražim izgovore. To što je Srbija blizu Kalinjingrada, a mi smo promenili dve časovne zone ne mora ništa da znači".

Švajcarske novinare je zanimalo da li Petković očekuje bolje izdanje Šaćirija. Posebno u odbrani.
"On uvek želi bolje. Očekujem od svih bolje, pa i od sebe. Šaćiri je vrlo pozitivan. On uvek hoće da bude bolji bar za deset posto. Utiče na ceo tim".

Skroman i zakopčan. Takav je bio Vladimir Petković na zvaničnoj konferenciji za medije. Neka takav bude i sutra.

Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018reprezentacija ŠvajcarskeVladimir Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara