Bela žurka!!! Jokan i Mitar uveli Fulam u Premijer ligu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.05.18. | 19:50

Kruna sjajne sezone za najboljeg srpskog trenera i reprezentativnog napadača

Slaviša Jokanović, Aleksandar Mitrović i njihov Fulam su uspeli!!!

Preživeli su pakao Čempionšipa, 49 utakmica u sezoni i pobedom od 1:0 u finalu nad Aston Vilom se plasirali u Premijer ligu!

Izabrane vesti

Drama na Vembliju u finalu plej-ofa je došao kao kruna cele sezone koja je bila krajnje uzbudljiva. Propustio je Fulam šansu u ligaškom delu da se direktno plasira u Premijer ligu, ali nije ovu u plej-ofu. Potpuno zasluženo klub iz zapadnog Londona je pregrmeo Derbi Kaunti u polufinalu baraža, a danas i Aston Vilu na krcatom Vembliju u finalu. Greh bi bio da se ovaj Jokanovićev tim nije plasirao u elitu posle svega što je pružio i odigrao ove sezone. Pogotovo u drugom delu sezone kada je došao Mitrović i kada je Fulam počeo da melje sve pred sobom...

Dve i po godine po dolasku u Fulam koji se tada borio za opstanak, Slaviša Jokanović je uspeo da ostvari cilj o kojem su mašatli u klubu. Prve sezone im je izborio opstanak, druge ih uveo u plej-of, a evo u trećoj i u Premijer ligu! Sve to uz sjajan i atraktivan fudbal koji je cele sezone oduševljavao Ostrvo i koji je nemoguće ne voleti.

Drugi put u karijeri je doveo tim do Premijer lige, a ovoga puta će ga sigurno tamo i predvoditi. Za razliku od italijanskih nezahvalnika iz Votforda koji mu nisu omogućili da vodi ekipu u Premijer ligi, u Fulamu imaju puno poverenje u Jokanovića. Jedino strepe da bi ponuda nekog većeg i bogatijeg kluba mogla da ih preotme Srbina jer se u poslednje vreme pominjao kao ozbiljan kandidat da nasledi Kontea u Čelsiju. Ipak, daleko veće su šanse da će Jokan i u Premijer ligi predvoditi Kolibaše i da će postati prvi Srbin trener u najbogatijoj ligi sveta. Fulamu je obezbedio minimum 170.000.000 funti plasmanom u Premijer ligu, a možda i ogromnih 280.000.000 funti (oko 320.00.000 evra) ako u sledećoj sezoni izbore opstanak.

Fulam je debelo zaslužio da se pre Aston Vile nađe u Premijer ligi iako je strepeo u današnjem meču. Jokanov tim je počeo meč po planu - dominacijom u posedu lopte i kroz pas igru. Kolibaši su bili bolji rival u prvom poluvremenu, dominirali i posle 23. minuta igre došli u vođstvo. Supertalentovani Rajan Sesenjenon je pokazao zašto ga žele najveći engleski klubovi. Promešao je odrbanu Vile, prošao kao šilo, a onda majstorskim pasom lansirao kapitena Kernija iza leđa Terija i kompanije. Najbolji igrač Fulama je ostao miran i elegenatnom plasirkom postigao gol vredan skoro 200.000.000 evra!

Imao je Fulam još šansi za 2:0, Aston Vila je prvi put ozbiljno zapretila posle 40 minuta igre preko raspoloženog Griliša i Jokanovićev tim je zasluženo otišao na odmor sa vođstvom. 

Ali u drugom poluvremnu se pevala druga pesma. Aston Vila je posle odmora zagospodarila sredinom terenu, sabila Fulam na njegovu polovinu i počela da preti. Griliš je vadio dušu na pamuk defanzivcima Fulama i počelo je da seva oko Betinelijevog gola. Drama je dostigla vrhunac kada je Fulam dvadesetak minuta pre kraj ostao sa igračem manje pošto je Odoi nespretnom intervencijom napravio glup faul nad Grilišom i zaradio drugi žuti karton. Očekivalo se da Vila još više stisne, ali je Fulam uspeo da se stabilizuje i da umiri tempo meča. Mitrović je odradio lavovski deo posla u defanzivnim zadacima i tim iz Birmingema u finišu nije uspeo da napravi opsadu gola sa igračem više kao što se očekivalo. 

Posle pet minuta nadoknade, žurka u belom je mogla da počne. Desetine hiljada Fulamovih navijača obučenih u belo su proslavili sa svojim ljubimcima zaslužen povratak u Premijer ligu. A Slaviša Jokanović će biti prvi Srbin na klupi nekog premijerligaša. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Slaviša Jokanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara