Radža Najngolan
Radža Najngolan

Belgijancima ne treba desetka - Najngolan ne ide na Mundijal!

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.05.18. | 08:52

Roberto Martinez bez milosti

Nije tajna da se nisu najbolje slagali. U stvari, Radža Najngolan je utakmice reprezentacije Belgije tokom mandata Roberta Martineza uglavnom gledao preko TV-a. I taman što su se navijači ponadali da su selektor i Romin as zakopali ratne sekire vest da Martinez ipak neće voditi Najngolana na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

Odluku mu je lično saopštio, a fudbalskoj planeti ostaje samo da sačeka podne, objavljivanje zvaničnog spiska i potvrdu informacije koju donose najveći belgijski mediji.

Izabrane vesti

Niko ne ulazi detaljno u razloge, ali od ranije se zna da Martinez nije mogao da gleda Radžu večito sa paklom cigareta u džepu. Osnovni problem je ipak strogo fudbalske prirode. Ili se bar tako Martinez pere pred navijačima koji su listom za Najngolanov put u Rusiju. U jednoj anketi tako se izjasnilo čak 97 odsto navijača reprezentacije Belgije.

MOZZART KVOTE
Belgija pobednik prvenstva - kvota 12!

Bilo kako, Martinezovo obrazloženje je sledeće: Najngolana ne vidi kao centralnog veznog, “box to box“ igrača koji pokriva prostor između dva kaznena, već kao klasičnu desetku, a kako Belgija igra u formaciji 3-4-3, dakle bez klasične desetke, onda mu je Radža nepotreban?!

Što će reći: rastu šanse za Monakovog Jurija Tilemansa.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Radža NajngolanRusija2018Fudbalska reprezentacija Belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara