Šarl De Ketelare (twitter©acmilan)
Šarl De Ketelare (twitter©acmilan)

Belgijska telenovela sa srećnim krajem: De Ketelare potpisao, Rosoneri sanjaju novog Kaku

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.08.22. | 21:39

Doskorašnji ofanzivac Klub Briža transferom vrednim 32.000.000 + 3.000.000 evra ušao među deset najskupljih kupovina u istoriji Milana

Gotova je jedna od najvećih transfer saga ovog leta. Belgijska telenovela sa Šarlom De Ketelareom u glavnoj ulozi dobila je srećan kraj - kako iz ugla šampiona Italije, tako i iz perspektive Klub Briža koji je do kraja isterao zacrtano. Najperspektivnijem fudbaleru Klub Briža će u narednim godinama, a potpisao je ugovor do 2027, dom biti San Siro.

Maltene od početka juna meseca Paolo Maldini i Frederik Masara naciljali su Šarla De Ketelarea kao primarnu metu, igrača neophodnog za pohod na odbranu titule. Međutim, kako je u međuvremenu šampion Italije menjao vlasnika, te dvojac na čelu sportskog sektora dobio nove ugovore tek 100 minuta pre isteka prethodnih, čitava operacija se nesnosno otegla.

Izabrane vesti

Prve dane prelaznog roka Maldini i Masara iskoristili su za opipavanje pulsa ponudom od 20.000.000 evra iako je Klub Briž jasno stavio do znanja da je minimum na koji će pristati 35.000.000. Lids koji je odmah nudio traženu sumu, pa i koji milion više, ispao je iz igre jer je De Ketelare u glavi zacrtao selidbu u jedan od najvećih klubova Evrope i Sveta. Toliko je želeo da obuče crveno-crni dres da je na kraju lično insistirao da mu plata bude smanjena sa dogovorenih 2.700.000 evra, na 2.200.000 samo da bi Milan ponudio više novca šampionu Belgije.

Evolucija Milanovih ponuda se teško mogla ispratiti, nudili su Rosoneri 30.000.000 uključujući bonuse, a potom se mic po mic približavali konačnoj formuli. Iz dana u dan pisalo se da u taboru Milana vlada veliki optimizam, a maltene iz sedmice u sedmicu pisalo se o ključnim nedeljama, danima, kada će sve biti rešeno. Na kraju je Briž isterao svoje - dobio je 32.000.000 fiksno, 3.000.000 kroz bonuse i većina italijanskih medija piše 12,5 procenata novca od naredne prodaje. Obično se procenti zaokružuju na 10, 20, 30 posto, ponekad idu na 15, 25, a činjenica da je Milan izboksovao 12,5 govori o spremnosti sportskog sektora Milana da se besomučno cenjka i snižava troškove.

Brojke iz Belgije (18 golova, 10 asistencija u prošloj sezoni) nagoveštavaju da bi De Ketelare u Seriji A mogao da postane ubica dečijeg lica. Bejbi fejs je tu i zato mnogi kojima je srce obojeno u crveno-crno na duge staze u njemu vide naslednika Rikija Kake. Da li će se razviti do nivoa jednog Kake ili recimo Kevina De Brujnea, ili će ga snaći neslavna sudbina Joana Gurkufa, Francuza za kojeg se pre petnaestak godina takođe verovalo da će obući kopačke legendarnog Brazilca, pokazaće vreme.

U svakom slučaju, Milan konačno ima popunjenu poziciju ofanzivnog veziste koju je godinama unazad pokušavao da krpi raznim saponarama, birsama, sosama, buonaventurama, fernandezima ... Uz dužno poštovanje prema fudbalerima koji nisu kompatibilni sa Milanovim renomeom.

De Ketelare već sa fiksnih 32.000.000 ulazi među 10 najskupljih kupovina u istoriji kluba, Ukoliko ispuni bonuse, deliće sedmo mesto sa Kšištofom Pjontekom, a ispred će biti društvo u kojem su rekorder Leonardo Bonući, Rui Košta, Lukas Paketa, Andre Silva, Matija Kaldara i Filipo Inzagi.


tagovi

Šarl de Ketelarac milanKlub Briž

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara