Benatija bez dlake na jeziku: Alegri me je izdao, protiv Reala u LŠ uvek čudne odluke sudija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.05.20. | 08:00

Marokanac je iz Torina poneo pet trofeja, ali i neke loše uspomene

Duple krune 2017. i 2018. godine i italijanski Superkup u ovoj drugoj. Medi Benatija je imao šta da ponese iz Torina, ali je pored tih lepih uspomena u dresu Juventusa sakupio i neka ružna sećanja. Recimo na Maksa Alegrija i madridski Real.

Krenimo ipak od nekadašnjeg šefa… Bilo je tu lepih trenutaka saradnje, ali rastanak januara 2019. je pokvario utisak.

Izabrane vesti

Nedelja posle poraza od Napolija zahvaljujući onom golu Kalidua Kulibalija je bila užasna za sve navijače Juventusa, ali za mene posebno. Igrao sam jednu od najboljih utakmica za Juve, pošto se Đorđo Kjelini povredio posle 10 minuta. Maltene sam sam držao odbranu. I onda u tom poslednje minutu, sudija mi kaže da me gleda da ne bih nikog povukao za dres. Zato sam i pokušao da ne diram Kulibalija, ali Raul Albiol j uleteo ispred i nisam video loptu. Ispustio sam igrača i bio je to strašan gol”, priseća se Benatija na meč odigran aprila 2018.


Juventusu je tada Napoli ozbiljno zapretio, do četiri kola pre kraja sezone bio je na samo bodu zaostatka.

U tom trenutko nisam osećao kao da smo izgubili utakmicu, nego kao da smo izgubili sve. Tri dana nisam spavao, nisam pričao ni sa kim na trenintu. I posle par dana, spremamo se za ključni derbi s Interom, vidim da Alegri neće da me izabere. Igrao sam redovno, shvatim to lično i mislim da me je kažnjavao za taj gol Napolija. Srećom smo na san Siru dobili s 3:2 (o tom se meču i danas priča, čitajte OVDE), ali sam osećao da je mene izdvojio kao krivca. Kao da nije video kako sam igrao pre toga? Napoli je tog dana mogao da nam da četiri komada. Osećao sam se izdanim. Igrao sam za Juve i povređen i zaista sam bio povređen”.

Nisu to bili baš laki dani za Marokanca. Istog meseca, samo nešto ranije, Real je izbacio Juve iz Lige šampiona. Taman što je Juve usred Madrida nadoknadio tri gola zaostatka iz Torina, Benatija u sudijskoj nadoknadi startuje na Lukasa Vaskeza i sudija Majkl Oliver svira penal koji je Kristijano Ronaldo pretvorio u gol za polufinale.

Užasna uspomena… Odigrali smo neverovatnu utakmicu i na kraju Kristijano Ronaldo skače više od Aleksa, Đorđo je bio na vezisti, a ja sam pokušavao da zaustavim Vaskeza, a da ga ne dodirujem. Iznenadio se kad me je video i pao je. Nisam ga faulirao, ako je i bilo kontakta onda sam ga dodirnuo butinom kad sam se spuštao na zemlju. Ali ako sviraš penal u poslednjem sekundu onda to mora da bude čist penal. Takve su se stvari međutim dešavale mnogim timovima kad nalete na Real u Ligi šampiona. Nije bilo prvi put da se tu neke čudne stvari dešavaju”, aludira Benatija da Kraljevski klub uživa sudijsku protekciju.


(Foto: ©AFP)


tagovi

Medi BenatijaMasimilijano Alegri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara