Benevento otvara Strahinji Pavloviću vrata Monakove prve postave

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 12:04

Pravi se prostor u srcu odrbane

Francuski mediji su pre nekoliko dana pisali da Monako razmišlja o pozajmici Strahinje Pavlovića u filijalu Serkl Briž, ali kako je MOZZART Sport proverio u okruženju igrača, o tome nema ni govora i doskorašnji štoper Partizana ostaje u Kneževini da se bori za mesto u timu.

A ta borba će biti još lakša posle najnovijih vesti iz Italije. Dugogodišnji komandant odbrane Kneževa, Kamil Glik nastavlja karijeru u Seriji A. Novi italijanski prvoligaš Benevento je dogovorio transfer poljskog defanzivca za 3.000.000 evra i u narednim danim se očekuje povratak Glika na Apenine gde je igrao za Bari, Palermo i Torino.

Izabrane vesti

Glik je godinama unazad nio najstandardniji štoper Monaka pa njegov odlazak ostavlja upraženjeno mesto u srcu odbrane. Monako od štopera ima još Benou Badijašila, Žemersona, Žana Marselana, Giljerma Maripana i Džonatana Panza. Niko od njih nema garantovano mesto u štoperskom tandemu za sledeću sezonu.

Žemerson je došao u klub kao supertalentovan igrač sa nadimkom „Blekenbauer“ ali se nije razvio u igraču kakvog su očekivali i izgubio je poverenje. U prethodnoj sezoni je bio tek četvrti izbor trenera Morena i klub nestrpljivo čeka ponude za njegovu prodaju.

Maripan je došao letos iz Alavesa za 18.000.000 evra kao standardni čileanski reprezentativac, trebalo je da postane komandant odbrane i naslednik Glika, dobio je minutažu, ali nije ispunio očekivanja. Sporo se adaptirao, nije se navikao na stil igre u Francuskoj i bio je direktan krivac za neke primljene golove. Prošlog maja je i sam pomenuo da postoji mogućnost da napusti klub, a Votford i Porto su pokazali interesovanje. Ako stigne zadovoljavajuća ponuda, čini se da je razlaz najbolja opcija za sve.

Benoa Badijašil je igrao u možda i najkonstantnijoj formi od svih Monakovih štopera. Dete je kluba, ima samo 19 godina i pokazao je zavidan kvalitet za svoje godine. Već je došao na radar nekih bogatijih klubova, a cena mu nije ispod 25.000.000 evra. Iz svih sportskih razloga je za očekivati da ostane, ali Monako je klub koji prodaje kada dođe prava ponuda. Ipak, veće su šanse da će Badijašil biti jedan od dvojice startnih štopera u sledećoj sezoni.

Žan Marselan je zimus kupljen iz Oksera kao veliki potencijal za takođe 10.000.000 evra poput Strahinje Pavlovića. Proveo je polusezonu u adaptaciji na veći klub i nije dobio šansu da debituje. Projekcije su da Monako u Badijašilu, Pavloviću i Marselanu vidi budućnost poslednje linije i da njih trojicu sledeće sezone treba očekivati u glavnim ulogama. Ako se prodaju Maripan i Žemerson što bi u Kneževini voleli da se desi.

Što se tiče Panza, on se vratio sa pozajmice iz Serkl Briža, ali nije taj kvalitet da konkuriše za startnu postavi i verovatno ga čeka nova pozajmica. Pominje se Koventri.

Dakle, Pavloviću se otvaraju vrata startne postave posle odlaska Glika. Monako nakon Poljaka ima samo još jednog štopera kojem veruje (Badijašil) i traži se drugi. 


tagovi

Strahinja PavlovićKamil Glik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara