Fudbaleri Benfike (©AFP)
Fudbaleri Benfike (©AFP)

Benfikini navijači poslali jasnu poruku igračima i Upravi: Hoćemo titulu u kupu i ostavku predsednika

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.07.20. | 14:04

Pristalice lisabonskog velikana žele "iskupljenje" od svojih ljubimaca za košmarnu sezonu

Previše su u Benfiki verovali u Bruna Laža. Trpeli su u upravi Orlova, čekali, nadali se, ali kiksevima ekipe kraja nije bilo. Poraz od Maritima, drugi uzastopni, značio je smenu na klupi koja je, od prošlog kola je to i zvanično potvrđeno, usledila prekasno. Pomoćnik Bruna Laža, Nelson Verisimo, preuzeo je palicu, ekipu podigao na noge, ali za više od toga nije bilo vremena. Ni sedam bodova iz tri meča, koliko je lisabonska ekipa uzela pod Verisimovim vođstvom, nije bilo dovoljno da spreči Portovo osvajanje titule. Zbog toga Benfika meč pretposlednjeg kola Primeire sa Avesom dočekuje bez rezultatskog motiva (22.15).

Međutim, Verisimo se neće još dugo zadržati na klupi lisabonskog velikana, barem ne kao glavni trener, jer je to mesto u narednoj sezoni rezervisano za povratnika Žorža Žesusa. Ali nije to jedina promena koju navijači priželjkuju unutar kluba. Naime, pristalice Orlova su pokraj puta koji vodi ka severu zemlje, gde njihovu ekipu očekuje gostovanje, svojoj ekipi ostavile jasne poruke - da žele ostavku predsednika kluba Luisa Filipea Vieire i trofej u finalu kupa protiv Porta.

Izabrane vesti

Što se imperativa rezultata tiče, klub iz Santu Tirsua je u identičnoj situaciji, s tim da je ekipa Nuna Manta Santosa već duže vreme svesna da će od naredne sezone biti drugoligaš, stoga i ne čudi da Aves ima samo jednu pobedu u poslednjih 13 prvenstvenih mečeva. Pritom, domaćin ima najmanje postignutih i najviše primljenih golova u Primeiri, te zasluženo ide u niži rang kao daleko najslabija ekipa prvenstva. U poslednjih devet kola, Aves je postigao samo jedan gol i to u pobedi nad pretposlednjeplasiranom Vitorijom.

I upravo bi taj poraz mogao ekipu iz Setubala, koja večeras gostuje Sportingu (20.00), da košta opstanka u Primeri. Istina, imala je Vitorija mnogo ranije priliku da prebrine brigu, ali već 14 rundi ne zna za trijumf, a u poslednjih šest nije osvojila čak ni bod. Zbog takvih rezultata ekipa Lita Vidigala se našla ispod crte, ali bi sa osvojenim bodom u ovom meču tamo vratila Portimonense koji je u ovom kolu poražen od Pasos Fereire.

Sporting je u prethodnom kolu protiv Porta, po prvi put otkako je Ruben Amorim preuzeo ekipu, doživeo poraz , ali to ne bi trebalo da ga košta direktog plasmana u Ligu Evrope koji bi trijumfom overio već večeras, pošto Braga u poslednja dva kola nije uspela da slavi. Vitorija u poslednjih pet međusobnih duela u svim takmičenjima sa Sportingom nijednom nije izašla kao pobednik. Sporting je slavio dva puta, u tri navrata je bilo nerešeno, ali je zanimljivo da je klub iz Setubala svaki put uspeo da postigne po gol.

PRIMEIRA – 33. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Rio Ave - Santa Klara 2:2 (1:1)

/Taremi 13 i 81 pen - Ze Manuel 45, Kardoso 69/

Famalikao - Boavista 2:2 (2:0)

/Martinez 9, Martis 45 - Kasiano 62, Bueno 73 pen/

Nedelja

Belenses - Žil Visente 1:0 (0:0)

/Matijas 88/

Gimarais - Maritimo 1:0 (1:0)

/Edvards 24/

Ponedeljak

Fereira - Portimonense 2:1 (2:1)

/Bruno Santos 7, Denilson 41 - Marselo 17ag/

Tondela - Braga 1:0 (0:0)

/Tavares 74/

Porto - Moreirense 6:1 (1:1)

/Luis Dijaz 4, Otavio 51, Teljes 53pen, Marega 62, Soareš 78, 88 - Abreu 20/

Utorak

20.00 (1,40)Sporting (4,50) Setubal (8,50)

22.15 (20,00) Aves (9,00) Benfika (1,12)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraPortugal 1BenfikaSporting LisabonsetubalAves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara