Benjamin Šeško (Reuters)
Benjamin Šeško (Reuters)

Benjamin Šeško bi mogao da bude Arsenalova nova devetka

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 17:47

Veliko interesovanje vlada za prvog špica Slovenije i momka koji je postizao golove na poslednjih šest utakmica Lajpciga

Još mesec i po dana i letnja fudbalska pijaca biće otvorena u pet najjačih liga Evrope, ali već duže vreme se zna koji fudbaleri bi mogli da dobiju epitet transfer bombi predstojećeg leta, naročito gledajući golgetere. Kilijan Embape je odvojena kategorija i on će kao slobodan igrač izvesno potpisati za Real Madrid. Ali ako se malo odmaknemo od orbite kapitena Francuske, tu su Sportingov Viktor Đekereš, Bolonjin Džošuaa Zirkze, kao i Lajpcigov Benjamin Šeško.

Šeško je poslednjih meseci dovođen u vezu sa Mančester Junajtedom, britanski Telegraf u martu pisao da je slovenački špic jedna od meta Čelsija, a sada isti medij tvrdi da i Arsenal marka popularnog Bejbi Halanda!

Izabrane vesti

Da će Arsenal ovog leta pojuriti klasičnu devetku, nije nikakva tajna. Ima Gabrijela Žezusa, ali je kao najistureniji igrač u Artetinoj 4-3-3 formaciji tokom 2024. godine najčešće korišćen Kai Haverc. Postigao je Nemac 12 i namestio još sedam pogodaka, u potpunosti oživeo karijeru koja je usahla na Stamford Bridžu, ali je opšti utisak da je Tobdžijama neophodan razbijač u protivničkom šesnaestercu.

Za dobrim konjem diže se prašina, a ona se oko Šeška ne spušta poslednjih nedelja. Vezao je šest utakmica u Bundesligi na kojima je bio strelac došavši do brojki od 13 pogodaka i dve asistencije na 30 ligaških nastupa za Lajpcig.

Nemački mediji su prvobitno pisali da Beni ima u ugovoru otkupnu klauzulu postavljenu na 50.000.000 evra, ali je početkom maja nemački Sky plasirao informaciju da se ona povećala usled sjajnih partija Slovenca i da bi mogla da naraste i do 75.000.000 evra.

Momak koji krajem maja puni 21 godinu nije krio da bi voleo da zaigra u Premijer ligi. Osim nekolicine članova velike šestorke Milan je takođe bio zagrejan za prvog špica Slovenije.

Arsenal će se na leto sigurno napuniti kasu prodajući prekobrojne igrače poput Arona Ramzdejlsa, Edija Enketije, Emila Smit Roa, Kirana Tirnija, Nuna Tavareša, Alberta Sabija Lokonge i Risa Nelsona. Naravno, ne može se sa sigurnošću tvrditi da će baš svi pobrojani napustiti severni London, ali će Arsenal svakako slušati ponude.

Isto tako, biće i izdataka na Emirejtsu. Oko 35.000.000 evra Tobdžije će morati da uplate Brentfordu za otkup Davida Raje sa pozajmice, a nije tajna da će londonski klub pojuriti i Ajaksovog tinejdžera Jorela Hata. Tržišna vrednost 18-godišnjeg holandskog štopera već je narasla na 22.000.000 evra.


tagovi

ArsenalBenjamin Šeško

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara