Berber meša karte za Voždovac: Biće iznenađenja, šansa za mlađe

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.04.23. | 18:09

„Uvek su nezgodni za nas. S njima je uvek teško“, kaže Filip Jović, bek Novog Pazara

Vojvodina je u dva vezana meča prilično udaljila Pazarce od evropskih galaksija, pa četi Davora Berbera sledi pokušaj rehabilitacije kroz 90 minuta nadigravanja sa voždovačkim Zmajevima na ponovo zaključanoj Džaizkoin areni (sreda, 16.00 – Arena Sport 3 Premium), u okviru druge runde plej-ofa Mozzart Bet Superlige.

Šef struke Plavih najavljuje promene, ali ne pominje imena. Ono što je izvesno, kartoni su iz stroja izbacili štopera Numana Kurdića i kreatora igre na sredini terena Miloša Mijića.

Izabrane vesti

"Na poslednje dve utakmice, protiv stvarno dobre Vojvodine, pokazali smo se u lošem izdanju. Možda su očekivanja bila i prevelika u tom momentu, s obzirom na povređene igrače delimično fizički nespremne za fudbal na tom nivou. U suštini, za Voždovac sam otklonio dileme nekih 90 odsto. Ostalo je da rešim finese. Videćemo, zavisi i od opredeljenja gostiju. Biće iznenađenja u našoj postavi. Šansu će da dobiju mlađi momci, čak i neki iz omladinskog pogona. Željni su dokazivanja, a hoće da se bore i trče za tim. Garantujem mnogo bolje izdanje nego protiv Vojvodine", najavljuje Berber bolje dane za Plave.

Najavljuje potpuno drugačije vojevanje u poređenju sa prethodna dva na "Karađorđu".

"Voždovčani su popravili bodovni saldo pobedom nad Radničkim 1923. Sigurno nam dolaze rasterećeni, voljni da se nadigravaju. Mladi su i poletni. Ko god dobije šansu, probaće da se dokaže na velikoj sceni. Miloš Krunić i Andrija Katić su odlični golmani. Imaju igrače poput Nikole Đuričića i Miloša Pantovića, možda će zaigrati i Edin Ajdinović, koji je poreklom iz ovih krajeva. Nema sumnje, sledi teška i jaka utakmica. Gledaće se svaki kiks, a greške mogu skupo da koštaju".

Opet se Berber vratio na slabosti iz dva duela sa Starom damom iz Novog Sada.

"Moramo da budemo agresivniji, ali i obazriviji u samoj igri. Od šest golova protiv Vojvodine, četiri smo primili iz našeg poseda i usled slabe transformacije. Radili smo na tome. Pokušaćemo da sakrijemo boljke. Onih 11 što izađu na teren će da pruže maksimum. Ulazimo u seriju sa tri utakmice u nedelju dana, u narednom periodu sledi i Kup Srbije. Svi će da dobiju šansu, neko manje, neko više. Poenta je da svi moraju da budu spremni jer na terenu želim najbolje ratnike", jasan je Berber.

Filip Jović bi trebalo da kod domaćina zauzme mesto na defanzivnom levom boku, što Milana Joksimovića vraća na štopersku poziciju. Levi bek rođen 2000. godine svestan je da je Pazar od šest mogućih osvojio samo bod u dva ovosezonska okršaja sa momcima iz Zaplanjske.

"Uvek su nezgodni za nas. S njima je uvek teško, a pogotovo sad. Mladi su i ambiciozni, skupili su dosta bodova. Poštujem ih sve, ali pre svih Pantovića, Marka Mijailovića i odličnog golmana. Dobra su ekipa, školovana. Svi znaju s loptom, pa nas očekuje nadigravanje. Nadam se, ipak, da ćemo da budemo pravi. Ako budemo uradili to što šef traži od nas, tri boda ostaju u Pazaru", optimista je Jović.

Uveren je da porazi od Vojvodine nisu uzdrmali Pazarce.

"Mislim da smo stabilni. Dali smo svoj maksimum. Uradili smo dobru video analizu. Verujem da ćemo da popravimo greške, da takve propuste nećemo ponoviti. Lično, spreman sam da se vratim u najbolji sastav", jedva čeka na teren Filip Jović.



tagovi

FK Novi PazarMozzart Bet SuperligaFilip Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara