(©AFP)
(©AFP)

Berluskoni i Galijani uveli klub u Seriju B, vraćaju se još Vičenca i legende sa juga

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 18:18

Prekida se sezona u Seriji C, Italija dobija nove drugoligaše

Nije još zvanično, ali je tako dogovoreno: Sezona u italijanskoj Seriji C je prekinuta!

Klubovi iz trećeligaškog ranga italijanskog fudbala su postigli dogovor o kraju sezone u tri lige Serije C. Potrebno je još da FS Italije odobri predlog, ali to bi trebalo da bude samo formalnost.

Izabrane vesti

Trećeligaši su postigli dogovor da se za konačan plasman računa tabela u trenutku prekida sezone u martu. To znači da su plasman u Seriju B obezbedili prvoplasirani timovi u tri grupe Serije C: Monca, Vičenca Virtus i Ređina. Četvrti putnik u Seriju B je trebalo da bude pobednik baraža, a to mesto će sada najverovatnije zauzeti Karpi koji je imao najbolji učinak od drugoplasiranih timova u trećim ligama.

Serija B tako dobija tri vrlo zanimljiva člana za sledeću sezonu. Monca je poznata po tome što se na njenom čelu nalazi čuveni Milanov tandem Silvio BerluskoniAdrijano Galijani. Obećali su pre dve godine da će Moncu dovesti do Serije A i izgleda da su na dobrom putu.

Vičenca Virtus je ona stara Vičenca koja je zbog bankrota 2018. godine morala da promeni ime, a u najjačoj eri italijanskog fudbala je bila jedan od onih simpatičnih malih prvoligaša koji su umeli da zagorčaju život velikanima. Na kraju, vraća se i čuvena Ređina. Tim sa juga Italije je takođe nekada bio poznat kao prvoligaš sa „devet života“ koji je na čudesne načine izbegavao ispadanja, ali su i oni bankrotirtali 2014. godine i morali su da krenu sa dna.

Ostaje da se vidi čija mesta će pomenuti klubovi zauzeti u Seriji B jer se još ne zna kako će drugoligaši završiti sezonu. Po trenutnom stanju stavri bi sigurno ispali Livorno, Kozenca i Trapani. 


tagovi

Monca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara