Dani Sebaljos (©Reuters)
Dani Sebaljos (©Reuters)

Betis bi da vrati Sebaljosa za "male pare", Real traži bar 3.000.000 više

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.22. | 10:33

Pored Iska, na Benito Viljamarinu žele još jednog igrača Kraljevskog kluba

Velike planove ima rukovodstvo Betisa. Ove sezone, iako je tri kola pre kraja teoretski moguć obrt, Liga šampiona je zamalo izmakla zeleno-belima, ali u narednoj klub iz Sevilje želi da ponovi uspeh iz 2005. godine i ponovo se nađe među elitom evropskog fudbala.

Da su ozbiljni u svojim namerama, čelnici Betisa pokazali su obnavljanjem ugovora sa trenerom Manuelom Pelegrinijem i većinom nosilaca igre u njegovom timu - Fekirom, Kanalesom, Iglesijasom i Morenom, a uveliko se radi i na dovođenju pojačanja.

Izabrane vesti

Iz Fluminensea je već kupljeno desno krilo, 21-godišnji Luiz Enrike, za 13.000.000 evra, dok je sa Laciovim defanzivcem Luizom Felipeom dogovoreno da se po završetku sezone kao slobodan igrač preseli u Sevilju.

Pisali smo već da je Pelegrinijeva velika želja da ponovo sarađuje sa Iskom, ali 30-godišnji vezista nije jedini igrač kog Betis želi da dovede iz Madrida ovog leta. Španski mediji pišu da je u planu i povratak Danija Sebaljosa na Benito Viljamarin, međutim, trenutno postoje nesuglasice sa Realom oko obeštećenja 25-godišnjeg kreatora igre.

Za godinu dana raniji prekid ugovora Betis navodno nudi Madriđanima 7.000.000 evra, dok Real traži 12.000.000, a navodno bi pristao i na 10.000.000, uz određene bonuse.

Sebaljos je trenutno povređen, nije nastupao u gradskom derbiju i porazu od Atletika sa 0:1, ali se očekuje da će biti u konkurenciji za tim protiv Liverpula u finalu Lige šampiona (28. maja). Pitanje je, doduše, hoće li ga Karlo Ančeloti uopše uzeti u razmatranje za tako važnu utakmicu, s obzirom na to da je Sebaljos ove sezone nastupio u tek 15 mečeva, sakupivši svega 292 minuta. Povreda zgloba uticala je da propusti veći deo sezone, potom je imao koronu, a sada i istegnuće mišića.

U Betisu, ipak, veruju da igrač kog su 2017. prodali Realu za 16.500.000 evra može da povrati nekadašnju formu ako bi ponovo obukao zeleno-beli dres. Maštu Betisovih navijača o povratku odličnog veziste raspaljuje njegov dolazak na nedavno finale Kupa kralja u kom je savladana Valensija za treći trofej u tom takmičenju, prvi od 2005, a bio je i na utakmici protiv Barselone koja je igrana dan pred madridski derbi.


tagovi

Real MadridBetisDani SebaljosLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara