Hal Robson Kanu (©Reuters)
Hal Robson Kanu (©Reuters)

Bilićeva misija na testu

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.06.20. | 11:05

Vest Bromvič u lokalnom derbiju dočekuje Birmingem

Potrebno je samo zadržati poziciju u vrhu. Ali, to je ponekad najteži posao. Vest Bromvič Albion ulazi u lokalni derbi kao apsolutni favorit, bez obzira na pauzu, kao i na to što će Birmingem biti izuzetno motivisan (16.00).

Domaći žele direktnu promociju u Premijer ligu i kvalitetom je zaslužuju, ali trenutno imaju bod manje od vodećeg Lidsa, odnosno šest više od trećeplasiranog Fulama, koji i dalje gaji iste ambicije i sa kojim će se sastati pri kraju prvenstva.

Izabrane vesti

Momci Slavena Bilića igrali su prošle sezone u plej-ofu (tada ih je vodio Džejms Šen), ali su već u polufinalu ispali od Aston Vile, i to posle penala. Hrvatski stručnjak pre nekoliko meseci izjavio je da je upravo to razočaranje glavni pokretač njegovih izabranika u ovom šampionatu.

"Oni žele da izbegnu da im se tako nešto ponovi, ali sve je pitanje ravnoteže. S jedne strane dobro je da imaju takav pritisak, međutim, ne smeju da ga se plaše. Ukoliko želimo da ostvarimo željeno, moramo da budemo hrabri u svakom trenutku. Nagrada je toliko velika da ne smemo sebi da dozvolimo prosečnost", istakao je Bilić.

Zbog toga bi trebalo očekivati da domaći protiv Birmingema startuju silovito. Gosti su u donjem delu tabele, ali su na solidnih osam bodova od zone ispadanja. Izabranici Pepa Kloteta sjajno su počeli 2020. godinu, međutim, zapali su u krizu, pa su vezali četiri remija i poraze od Lestera u FA kupu i Redinga. Naravno, imali su vremena da se psihički oporave, ali prostora za konsolidaciju imali su i rivali, koji su kvalitetniji.

Zanimljiv podatak kaže da je u poslednjih sedam sastanaka Vest Broma i Birmingema viđen barem po gol na obe strane...


tagovi

Vest Bromvič AlbionBirmingemČempionšipSlaven Bilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara