Gabrijel Tamaš (desno) u dresu FCSB (©Reuters)
Gabrijel Tamaš (desno) u dresu FCSB (©Reuters)

Bivši štoper VBA i Selte u 40. godini potpisao za rumunskog drugoligaša

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.01.23. | 11:22

Gabrijel Tamaš promovisan kao novo pojačanje Konkordije iz Kijažne

Možda nikada nije bio svetska klasa, ali je početkom 21. veka rumunski fudbaler Gabrijel Tamaš važio za veoma pouzdanog defanzivca. Da nije bilo tako, ne bi svojevremeno Galatasaraj, Spartak iz Moskve, Okser i Vest Bromvič Albion izdvajali po nekoliko miliona evra za njega. Tamaš je u novembru napunio 39 godina, zato nas je iznenadila vest iz komšiluka da je ovog ponedeljka pronašao novi angažman. Potpisao je do kraja sezone ugovor sa rumunskim drugoligašem Konkordijom.

Postala je to tako čak 20. klub čiju opremu će Tamaš da zaduži. Izuzetno bogatu karijeru dugogodišnji reprezentativac Rumunije je započeo još 1999. godine u Brašovu, posle čega je igrao još za Traktorul, Dinamo Bukurešt, Galatasaraj, Spartak, Seltu, Okser, VBA, Kluž, Donkaster, Votford, Steauu (FCSB), Hapoel Haifu, Astru, Univerzitateu Kluž, Voluntari i Petrolul.

Izabrane vesti

U ovom poslednjem se zadržao samo nekoliko meseci, stigao je letos, ali već sredinom oktobra je tražio raskid ugovora zbog neisplaćenih plata. Pozle razlaza sa prvoligašem mnogi su pomislili da je Tamaš napokon okačio kopačke o klin, ali njemu se i dalje igra.

Sa Konkordijom će se boriti za plasman u Ligu 1. Posle 16 kola zauzima devetu poziciju na tabeli, sa samo tri boda manje od šestoplasiranog Buzaua, koji je na poziciji koja vodi u plej-of.

13.00: (1,47) Petrolul (4,20) Turan (5,70)

Do ovog neobičnog transfera je došlo na insistiranje predsednika Konkordije Kristijana Tanasea, nekadašnjeg Tamašovog saigrača u reprezentaciji.

Brzo smo se razumeli. Dugo se poznajemo, ali jedno je privatan odnos, a drugo poslovni. Gabi je imao normalne i poštene zahteve, on samo želi da igra fudbal. Prirodno, cilj nam je da se plasiramo u plej-of. Da nije tako, ne bismo doveli Tamaša. Međutim, da bismo uspeli u tome, moramo da pobedimo na sve tri preostale utakmice. Mislim da nam je do sada nedostajao fudbaler takve klase, kako na terenu, tako i u svlačionici“, rekao je Tanase.

Tamaš je za nacionalni tim Rumunije odigrao 67 mečeva i postigao tri pogotka. Tokom karijere je osvojio po jednu titulu sa FCSB-om i Hapoelom iz Haife, a uz to ima u kolekciji i tri Kupa Rumunije i jedan Superkup Izraela.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

13.00: (1,47) Petrolul (4,20) Turan (5,70)

16.00: (4,30) Servet (4,20) Hofenhajm (1,60)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Gabrijel TamašPetrolulkonkordiaKristijan Tanase

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara