Bjeković: Ko to sme da otpiše Partizan? Neka reši Rikardo...

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.19. | 08:21

„Možda će se igrači Crvene zvezde uljuljkati zbog bodovne prednosti“, raportira legendarni centarfor

Možda se eventualnom pobedom neće značajno primaći šampionskoj tituli, ali bez ikakve sumnje fudbaleri Partizana sutra na stadionu Crvene zvezde igraju jednu od najvažnijih utakmica u sezoni. Dobar rezultat sigurno bi promenio percepciju javnosti kada je u pitanju snaga kolktiva Zorana Bate Mirkovića.

Nekadašnji trener i sportski direktor crno-belih Nenad Bjeković veruje u malo iznenađenje u Ljutice Bogdana. Kažemo, iznenađenje, jer mnogi smatraju da je Crvena zvezda zbog bodovne razlike i šireg igračkog kadra veliki favoriti. Možda mnogi  ali ne i aktuelni potpredsednik FSS, čovek koji u biografiji na raznim funkcijama ima „mali milion“ derbija.
„Čitam ovih dana u medijima, ispade da je Partizan već izgubio. Ne, ne može se tako lako zaključivati, to je nonsens. Prvo, derbi nikada nije odlučivala neka prividna razlika, već inspiracija, srce i voljni momenat. Drugo, ne može se Partizan otpisivati unapred, čak i kada je u problemima“, rekao je za Blic Nenad Bjeković.

Izabrane vesti

Crvena zvezda ima 15 bodova prednosti i prilično lagodnu situaciju. Međutim, Bjeković ističe da bi taj podatak mogao da otvori vrata trijumfa četi Zorana Bate Mirkovića.
„Gledajući iz jedne perspektive, Crvena zvezda je veliki favorit. Ali to ne mora ništa da znači. U stvari, verujem da će igrači Partizana, posle svega što se pojavljuje u javnosti – da se iznerviraju i pokažu veću želju. Verujte, iz iskustva pričam, u derbiju se nikada ner može istaći izraziti favorit. Koliko puta je samo u istoriji pobeđivao onaj koji je bio u lošem momentu?“

I pred prošli derbi Crvena zvezda je imala ulogu favorita. Međiuim, crno-beli su odigrali možda i najbolji meč sezone. Prednjačio je strelac Rikardo koga Bjeković i danas vidi kao najjačeg aduta.
„Možda će se fudbaleri Crvene zvezde uljuljkati zbog prednosti koje imaju u domaćem prvenstvu. Svakako veći motiv ima Partizan, tu nemam dilemu. Mogao bi Rikardo da bude junak, igra u fantastičnoj formi. Uz to, iskustvo Bate Mirkovića i njegova energija mogli bi da budu tas na vagi koja će da pretegne na stranu crno-belih“, jasan je Bjenković.


tagovi

Nenad Bjeković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara