Bleki - just do it!

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.06.18. | 16:30

Još samo da Harisa Seferovića stavi u džep...

 (Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Rusije)

Kada god budemo završili takmičenje na Mundijalu u Rusiji, raspravljaćemo o tome da li smo i na koji način mogli ili morali više... Jedna stvar biće ipak predstavljena kao aksiom - tamo posle Rusije definitivno nam neće biti potrebno nasilno resetovanje ili nasilna smena generacija kakvu smo imali pre kvalifikacija za Prvenstvo sveta u Brazilu.

Izabrane vesti

Mirođija u svim čorbama biće najmlađi štoper Orlova Nikola Milenković. Bivši trener Partizana Ivan Tomić pomogao mu je, zahvaljujući nekom čudnom unutrašnjem, ali savršenom osečaju, da preskoči razrede. Za sve ostalo popularni Bleki se sam izborio, za samo dve godine otkako igra fudbal na seniorskom nivou.

I za poziv u reprezentaciju, i za startnu postavu na mundijlskoj premijeri. Tamo u Samari, tom kosmičkom ruskom gradu, dok je zaustavljao napade Kostarike nije se naziralo dokle može da odskoči momak Kalčo čvrstine i gracioznih štoperskih pokreta iz Primere. To nije ni bitno za ovu priču, mada je svako poređenje sa Nemanjom Vidićem donekle na mestu. O tome je kao najupućeniji čovek pričao Mladen Krstajić, takođe bivši štoper koji se iz neke sekundarne selekcije pojavio na velikoj sceni.

Pred Nikolom Milenkovićem je samo još jedan meč koji bi mogao da ga lansira u orbitu. Kada biste mogli da vidite kako se ponaša ovde u trening kampu Orlova u Svetlogorsku sigurno biste konstatovali kako bi ga svaka majka poželela za zeta. I dalje je tu "bejbi fejs", i dalje je tu dečački osmeh, ali i savršen balans između onog kako deluje van terena i obaveza u igri.

Igranje u Kalču pomoglo mu je da kada god treba navuče kožu vuka, ne hajući za rivale preko puta. Njegov verbalni konflikt sa Gonzalom Iguainom predstavljao je svetski viral. Tu crtu bezobrazluka trebalo bi još u ovom narednom meču u Kaljinjingradu da pokaže popularni Bleki. Ali doziranog bezobrazluka. I da sa terena oduva Harisa Seferovića.

Koliko god je Italija od Milenkovića napravila namazanog mladog štopera, toliko je napadač Švajcarske i Benfike Haris Seferović namazaniji. Sigurni smo da će nekom balkanskom forom pokušati da isprovocira Blekijevo neiskustvo i potencijalnu veliku grešku. Posebno, jer se igra Švajcarske zasniva na bokovima i centaršutevima ka nekadašnjem članu Ajntrahta.

Biće ovo tek drugi veliki meč Nikole Milenkovića za reprezentaciju, ali on nije više parče gline koje mora da se oblikuje. Taj posao odradio je Ivan Tomić, a nastavili su Stefano Pioli i Mladen Krstajić, koji je pomogao Blekiju da sa raspoloženim Duškom Tošićem čini sinhronizovan tandem.

Mladi defanzivac Fjorentine ne može da izgubi na sopstvenoj reputaciji čak i ako odigra loš meč u Kalinjingradu. Može samo da je stavi na kub ukoliko bude na nivou iz Samare. Dakle, imaće doziran pritisak, samo onaj koji sa sobom nosi Mundijal i utakmica vredna osmine finala. Nema Milenković posle svega viđenog u Austriji i protiv Samare bilo kome šta da dokazuje.

Bleki - just do it! Pojedi Seferovića i garantuj nam nulu. Za ostalo ćemo se već nekako snaći.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Nikola MilenkovićHaris SeferovićRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara