Marković (© OFK Beograd)
Marković (© OFK Beograd)

Blistaju pojačanja OFK Beograda: Marković iz projektila, Kahvić iz odbitka

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 23:10

Slavlje Romantičara u Užicu, Grafičara pobedio u Gornjem Milanovcu

Ko zna da igra fudbal nije mu potreban period prilagođavanja. Takvi odmah iz rukava izvuku najjače adute, bace ih na sto i obično se završi dobro. Tako se OFK Beograd oslonio na dvojicu novajlija ovog leta, maltene poslednja pojačanja, da bi slavio u premijernom kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije.

Pre samo tri dana su Saša Marković i Aleksandar Kahvić promovisani na Omladinskom stadionu u jake štihove u špilu trenera Sima Krunića, a koliko će mu značiti videlo se na zahtevnom gostovanju Slobodi. Upravo su njih dvojica postigli po gol i postarali se da Romantičari pobedom na strani otvore takmičenje u koje su se plasirali kao pobednici Srpske lige „Beograd“.

Izabrane vesti

Marković je to učinio projektilom, oslobodivši se iz „zagrljaja“ jednog čuvara, sa 25 metara matiravši Đorđa Vukašinovića već u desetom minutu, svega pet pošto je domaćin ostao sa desetoricom usled isključenja Đorđa Glišovića. Brojčanu prednost OFK Beograd je opet naplatio 20 minuta pre kraja pogotkom Aleksandra Kahvića, nekadašnjeg omladinca Crvene zvezde, koji je sjajno pratio akciju i iz odbikta pogodio mrežu.

Da subota veče prođe u znaku gostiju postarao se i Grafičar. Tim sa Topčiderske zvezde je slavio u Gornjem Milanovcu (3:1). Dva gola je postigao Andrej Petrović, a tim da Metalac može da žali što na otvaranju utakmice nije iskoristio jedanaesterac.

Već u 13. minutu, dok su na semaforu stajale dve nule, udarac Svetislava Miloševića ukrotio je Ivan Guteša. Maltene u narednom napadu usledila je kazna na suprotnoj strani, preko Petrovića, dok je Bojan Aleksić vratio nadu domaćinu neposredno pre odmor, da bi ekipa Marka Nedića brzim golovima s početka drugog poluvremena osigurala pobedu.

PRVA LIGA SRBIJE - 1. KOLO

Subota

Jedinstvo - Novi Sad 4:0 (2:0)

/Milanović 8, Miladinović 45, Karikari 73, 83/

Smederevo - Inđija 2:0 (2:0)

/Stevanović 9p, Dimitrijević 16/

OFK Vršac - Kolubara 1:0 (0:0)

/Braunović 62p/

Metalac - Grafičar 1:3 (1:1)

/Aleksić 43 - Petrović 15, 46, Stojanović 52/

Sloboda - OFK Beograd 0:2 (0:1)

/Marković 9, Kahvić 70/

Nedelja

17.30: Mladost - Radnički SM

17.30: Radnički NB - Dubočica

20.00: Mačva - Tekstilac



tagovi

OFK BeogradGrafičarsloboda užiceMetalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara