Boaći je onaj pravi: Napolitanci, osetićete moć Marakane u areni sa gladijatorima

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.09.18. | 09:46

„Volim ljude koji su spremni da umru za tim i da budu ratnici na terenu. To je ono u šta verujem i što očekujem u utorak protiv Napolija“

Ričmond Boaći se vratio! Ne samo fizički, već i fudbalski. Miljenik Zvezdinih navijača je u prvom meču po povratku na Marakanu postigao dva gola i raspalio im maštu pred toliko čekani okršaj sa Napolijem u Ligi šampiona...

Afrički napadač je sjajano sarađivao sa Markom Marinom, odlično se uklopio u novi tim, postigao prelep drugi gol, sjajno se kretao i pokazao da je onaj ubitačni golgeterski instinkt i dalje tu... Publika je ovacijama ispratila Ričmonda kada je zamenjen i pokazala koliko je srećna zbog njegovog povratka, a i on je nakon meča bio prezadovoljan.
„Prvo želim da zahvalim Bogu. Drago mi je da imam Boga u životu. Bez njega, stvari koje radim na terenu ne bi bile moguće. Posle Boga, želim da se zahvalim i navijačima na dobrodošlici u ovaj sjajni klub po imenu Crvena zvezda. A želim da zahvalim i saigračima koje uvek daju maksimum da bi se ovakve stvari dešavale. Bez njih, ne bi bilo ni golova. Ove golove i sve što uradim, posvećujem navijačima, saigračima i stručnom štabu“, rekao nam je Boaći posle meča.

Izabrane vesti

Miris Lige šampiona je jak, od Boaćija se očekuje da na muke stavi i ekipu Napolija.
„Kao što uvek kažem, ako mi je suđeno da dam gol, daću ga. Bog će mi ga dati. Ali jedan igrač ne može ništa sam da uradi. Mi smo grupa od 23 igrača. Ja, kao i igrači sa klupe moramo zajedničkim snagama i međusobnom podrškom da napravimo da se neke stvari dese. Očekujem da navijači dođu u maksimalnom broju u utorak, a Bog će nam dati ono najbolje. Uradićemo sve što smo u mogućnosti da pobedimo“.  

Boaći je dobar deo karijere proveo u Italiji i zna otpirilike šta da očekuje od Napolija.
„Italijani su veliki taktičari. Pogotovo u odbrani. Ali Napoli je tim koji uvek želi da igra fudbal. Oni vole da igraju lep fudbal. Ali kada budu došli ovde, čeka ih susret sa gladijatorima. Neće naići samo na obične fudbalere već na ratnike koji se bore do poslednjeg daha. Kada dođu, osetiće ukus Marakane. To ih čeka!“, govori Boaći sa ogromnom dozom samopouzdanja.

Kako je igrati sa fubdbalerom kao što je Marko Marin?
„Trener, direktor, predsednik i svi u klubu napravili fantastičan tim i doveli su dobre igrače. Svi u timu daju maksimum. Večeras ste videli da su oni koji su došli i oni koji su odranije ovde dali sve od sebe. Drago mi je da igram sa takvim igračima. Volim ljude koji su spremni da umru za tim i da budu ratnici na terenu. To je ono u šta verujem i što očekujem u utorak protiv Napolija“.

 Nije želeo da pravi paralele sa prošlom sezonom...
„Uvek verujem u borbu za nešto više. Sve što smo ostvarili ranije, to je već prošlost. Ovo je nova sezona i novi izazov. Uvek gledam napred i kako da što jače treniram, radim i dam sve od sebe. Tim koji smo imali prošle sezone je jedna priča, ovo sad je druga priča sa drugačijim igračima. Svaki fudbaler koji dođe je različit i zato smo prošle sezone igrali različito. Svaka sezona nosi sa sobom novu slavu. Taj tim prošle sezone je bio neverovatan i fantastičan, ali i ovaj je“.  

Ko vam nedostaje iz prethodne generacije?
„Nedostaju mi svi koji su otišli. To su ljudi koji su me napravili onim što jesam. Ne bi bilo onih golova bez tih ljudi. Voleo bih da ih opet vidim, da smo opet zajedno i da niko ne mora da odlazi. Ali, onda bi nas bilo 45 i bilo bi teško izabrati 11“, zaključio je Boaći uz osmeh.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Ričmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara