Boaći u Zvezdi? Evo šta treba da se desi

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.07.18. | 10:59

Put je dugačak, u igri je mnogo novca, a šampion Srbije ne može mnogo da se isprsi

Da ulaganje ogromnih sredstava i ozbiljna strategija često ne idu ruku pod ruku najbolji dokaz su pojedini kineski klubovi. Samo šest meseci pošto su kupili Ričmonda Boaćija od Crvene zvezde za 5.500.000 evra, čelnici Đengsu Suninga gledaju kako da upravo na račun napadača iz Gane oslobode mesto za Kolumbijca Duvana Zapatu iz Sampdorije.

S obzirom na to da je Boaći igrama u Zvezdi obezbedio unosan transfer u Kinu, a da je srpski šampion nedavno prodao Aleksandra Pešića u saudijski Al Itihad, jasno je zbog čega se kao nova-stara destinacija momka iz Gane pomenula upravo beogradska Marakana.

Izabrane vesti

Ne treba ni pominjati koliko bi Boaći značio timu Vladana Milojevića u borbi za Ligu šampiona, pogotovo što se okosnica ekipe otkako je Boaći otišao u Kinu nije promenila, a poznato je kako je on funkcionisao u tom sistemu.

Dakle, Zvezda i Boaći? Moguće, ali ne baš blizu.

Na Marakani su ionako planirali da do kraja prelaznog roka, posle odlaska Pešića, pojačaju konkurenciju u špicu koju trenutno čine Stojiljković, Joveljić i Pavkov, i to napadačem iz inostranstva, a naravno da bi se potraga završila istog trenutka kad bi se postigao dogovor sa svim zainteresovanim stranama u „slučaju Boaći“.

Evo kako stoje stvari: Boaći ima čvrst ugovor s Đengsuom do 2020. godine, po kojem zarađuje 2.400.000 evra godišnje. Apsolutno nedostižna cifra za crveno-bele, koji su u Kinu poslali signal da mogu da plate 400.000 evra za celu sezonu, dakle manje od petine ukupne Boaćijeve plate. Na Marakani se nadaju da bi Boaći mogao da se odrekne jednog dela zarade, a da Kinezi i dalje plaćaju veći deo ugovora. Nije da ne bi imali interes za tako nešto: 25-godišnji napadač bi sa Zvezdom ponovo bio u evropskom izlogu, a ako ponovi partije od prošle jeseni, mnogo je veća mogućnost da se kroz šest ili 12 meseci javi neko zainteresovan da ga kupi od Đengsua.

S druge strane, koliko god imali novca, ni Kinezi nisu voljni da plaćaju toliko novca za igrača koji ne bi igrao za njih, pa su nezvanično ponudili Zvezdi opciju da dobije Boaćija do Nove godine, ali da za to plati 500.000 evra. Dakle, otprilike polovinu njegovih dogovorenih primanja u tom periodu, što je previše za crveno-bele, koji bi se na taj način mnogo kockali - ako uspeju da dođu do grupa Lige šampiona, investicija bi se isplatila, ali ako ne uspeju, natovarili bi sebi ogromne finansijke izdatke za vrat. A poznato je da je Zvezda u takvoj situaciji da o svakom evru mora da vodi računa.

Ostaje da se vidi da li će neko popustiti, mada su veoma male šanse da Zvezda ide više od pomenutih 400.000 evra za celu sezonu, a kako sada stvari stoje, Kinezi će ostaviti tu opciju otvorenu, nadajući se da će im se u naredna dva-tri dana pojaviti finansijski bolja opcija.

Sve bi trebalo brzo da bude poznato, pošto prelazni rok u Kini traje do petka.

Foto: Action Images


tagovi

Ričmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara