Kavani (©Reuters)
Kavani (©Reuters)

Boka ponovo pala na ispitu: Pocrnela bela tačka, promašio i Kavani

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 03:13

Estudijantes ide u finale Liga kupa posle penala

Još jednom se potvrdilo da je Estudijantes “penicilin” za Boku juniors!

Žuto-plavi postaju sve više frustrirani kada moraju da igraju protiv Studenata, jer im pune dve godine ne mogu ništa. Imala je Boka večeras sve u svojim rukama 70 minuta, ali uzalud, jer je “uspela” da to prospe.

Izabrane vesti

Estudijantes je drugi finalista Liga kupa Argentine, pošto je eliminisao Boku juniors boljim izvođenjem penala: posle 1:1 u regularnom delu, crveno-beli su bolje šutirali sa 11 metara – 3:1.

Ovo je peta uzastopna utakmica u kojoj Estudijantes prolazi bez poraza od žuto-plavih. Pre samo dve nedelje igrali su isti rivali u grupnoj fazi Liga kupa i tada je tim iz La Plate slavio sa 1:0.

Ovog puta je Boka bolje otvorila utakmicu, igrala otvorenije, delovalo je da je više “gladna” plasmana u finale. I u smiraj prvog poluvremena postigla je i gol: Advinkula je centrirao sa desnog boka, a na petercu se najbolje snašao potpuno sami Merentijel.

Drugo poluvreme – druga pesma. Zaigrao je domaćin mnogo ofanzivnije i počeo da se “šunja” oko gola Boke. Ispostavilo se da je meč okrenuo potpuno nesmotreni start Lemasa, koji je u svom šesnaestercu hteo volejem da ispuca loptu, a udario je u glavu Palasiosa i nokautirao ga. Dobio je fudbaler Boke crveni karton, a Estudijantes penal koji je iskoristio Setre.

U poslednjih 20 minuta žuto-plavi su se borili za goli život i uspeli da doguraju do penala. Ali, to je bila “sačekuša” na kojoj su pali. Promašio je prvo Kavani penal, posle njege i Merentijel, a u četvrtoj seriji i Figal i to je bio kraj.

Estudijantes će se za trofej Liga kupa boriti sa Velezom.

LIGA KUP ARGENTINE - POLUFINALE

Nedelja

Argentinos Juniors - Velez 0:0 *penalima 2:4

Sreda

Estudijantes - Boka juniors 1:1, penalima 3:1



tagovi

Boka juniorsEstudijantes La PlataLiga kup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara