Mateo Retegi (@GenoaCFC), Edinson Kavani (Reuters), Luis Vaskez (@rscanderlecht)
Mateo Retegi (@GenoaCFC), Edinson Kavani (Reuters), Luis Vaskez (@rscanderlecht)

Boka utabala put za potpis decenije i zaradila 17.000.000: Šta još deli Kavanija od Bombonjere?

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 19:08

Argentinski velikan prodao napadače Retegija i Vaskeza u Đenovu, odnosno Anderleht... Sporazumno raskinuo saradnju sa vezistom da napravi mesto Urugvajcu

Živo je na Bombonjeri poslednjih dana. Cirkulišu igrači, jedni dolaze, drugi odlaze, obrću se milioni, ali čitav Buenos Ajres, odnosno njegova žuto-plava polovina razmišlja samo o jednom čoveku - Edinsonu Kavaniju. Transfer kakav Boka čeka od sredine prošle decenije i povratka, odnosno dolaska Karlosa Teveza iz Juventusa u domovinu.

Boka je po pitanju Matadorovog dolaska u argentinsku prestonicu uradila sve što je bilo do nje. Uslovima ugovora izmamila Urugvajčevo "da", upraznila mesto za inostranog fudbalera raskidom saradnje sa Paragvajcem Oskarom Romerom i sada čeka samo sporazumni raskid saradnje Kavanija i Valensije koji se pošteno zakomplikovao i odužio.

Izabrane vesti

Argentinski mediji veruju da će se rasplet dogoditi do kraja nedelje i da će jedan od najboljih napadača liga petice u poslednjih desetak godina biti predstavljen kao treće pojačanje Boke ovog leta posle dvojice Lukasa, levog krila Hansona iz Velez Sarsfilda (2.720.000 evrra) i desnog beka Blondela iz Tigrea (1.660.000 evra).

To su za sada jedini Bokini izdaci ovog leta, a velikan iz Buenos Ajresa je samo u današnjem danu zaradio 17.000.000 evra i rasteretio prostor u špicu za dolazak Kavanija. Reprezentativca Italije i momka kojeg je prošle sezone pozajmio Tigreu Matea Retegija (24) prodao je novopečenom članu Serije A Đenovi za 12.000.000 evra. Praktično istovremeno, poslao je Luisa Vaskeza (22) u Anderleht i fiksno zaradio 5.000.000 evra. Međutim, Boka bi mogla još debelo da se opari od tog transfera. Od špica koji ne postiže golove tako često (99 nastupa za Boku i samo 16 pogodaka) očekuje još 2.000.000 kroz potencijalne bonuse, ali i 25 posto novca od naredne prodaje!

Boka od leta 2019. kada je za zbirno preko 30.000.000 evra prodala Najtana Nandeza i Darija Benedeta, nije imala unosniji prelazni rok. Ali bi ovaj više nego po zaradi, mogao da se pamti po dolasku legende urugvajske reprezentacije

Ipak, nije svejedno Huanu Romanu Rikelmeu i ostatku rukoodstva Boke koji se nadaju da će do subote upecati jednu od najkrupnijih riba u istoriji Bombonjere. Zašto do subote? Zato što je tada poslednji rok za registraciju igrača za osminu finala Kopa Libertadoresa. A koliko bi samo Boki značio jedan Kavani u dvomeču protiv urugvajskog Nasionala. Boka 2. avgusta ide u goste Nasionalu, a nedelju dana kasnije je očekuje revanš u Argentini.


tagovi

Mateo RetegiLetnji prelazni rok 2023Luis VaskezEdinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara