Boli glava od kombinacija, ali sigurica je 2:0

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 07:58

Nemačka veliki favorit protiv Južne Koreje (16.00), Joakim Lev prinuđen da menja sastav

Od priželjkivane rutine za branioca titule, pretvorila se Grupa F u grupu smrti. Uoči poslednjeg kola niko nije prošao, ali niko nije ni eliminisan, svako ima računicu kako da se domogne nokaut faze. Golčinom Tonija Krosa, 18 sekundi pre isteka nadoknade vremena, Nemačka je tukla Švedsku (2:1) i stekla dobre šanse da se plasira u osminu finala, iako joj to ne garantuje „samo“ pobeda nad Južnom Korejom u Kazanju (16.00).

Bude li, na primer, 1:0, zavisiće Pancer divizija od ishoda susreta Švedska – Meksiko, međutim, ako četvorostruki prvak sveta slavi 2:0 ili bilo kojim sledećim ubedljivijim rezultatom sigurno ide dalje, bez obzira šta se u isto vreme bude dešavalo u Jekaterinburgu. Ako Nemačka dobije baš 1:0 za prolaz joj je neophodno da Šveđani ne savladaju Meksiko. Mada i tu ima začkoljica, jer bi ako i Nemačka i skandinavska selekcija dobili minimalcima iz grupe bi „leteo“ Meksiko. Desi li se, na primer, da i Elf i Tri Krune dobiju istim rezultatom svoje mečeve (a da to nije 1:0), Šveđani bi bili sigurni, a o drugom putniku odlučivalo bi fer-plej kriterijum (broj žutih i crvenih kartona).

Izabrane vesti

Nemci mogu dalje i sa remijem. Uslov za to je poraz Švedske ili nerešeno sa Meksikancima, a da pritom ne postigne veći broj golova nego Panceri sa Korejom.

S druge strane, Južna Koreja, iako je pretrpela dva poraza, može da se spase. I to da dobije Nemačku, ali i da Meksiko tuče Švedsku. S tim da njihov trijumf nad šampionom iz Brazila mora biti bar za gol bolji od onog kojim bi Meksiko savladao Skandinavce.

Što se tiče istorije, Nemačka je dobila oba mundijalska susreta sa Južnom Korejom (3:2 u Dalasu 1994. i 1:0 u Seulu 2002), ali su Azijati uzvratili u prijateljskom okršaju 2004. u Busanu (3:1).

Joahim Lev ne može da računa na Džeroma Boatenga (crveni karton), očekuje se povratak iz povrede Matsa Humelsa, kome će partner biti Niklas Zule, a nije spreman vezista Sebastijan Rudi (iako se spekulisalo da će igrati sa maskom preko polomljenog nosa), pretpostavlja se da će njega menjati Sami Kedira, dok se na levom krilu očekuje Julijan Brant, koji je doneo živost kad je ulazio s klupe protiv Meksika i Južne Koreje.

Selektor Južne Koreje mora da sastavi tim bez povređenog defanzivca Park Jo Hoa.

JUŽNA KOREJA - NEMAČKA, 16.00

Kazanj
Kazanj arena
Kapacitet: 45.105
Sudija: Majk Gajger (SAD)

JUŽNA KOREJA: Čo - Li, Jang, J. Kim, M. Kim - Mon, Džu, Ki, Hvang - Li, Son.

NEMAČKA: Nojer - Kimih, Zule, Humels, Hektor - Kros, Kedira - Rojs, Miler, Brant - Verner.

TABELA:

FOTO: Action images


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara