©Reuters
©Reuters

Bora Milutinović: Da nema kvalitet, Hrvatska ne bi stigla do polufinala

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 21:14

Srpski fudbalski stručnjak posetio trening Vatrenih i nije se libio da udeli komplimente ekipi Zlatka Dalića

Dva dana pred utakmicu sa Argentinom u okviru polufinala Svetskog prvenstva u Kataru fudbaleri Hrvatske odradili su trening otvoren za javnost kojem je uz desetine novinarskih ekipa prisustvovao i čuveni srpski strateg Bora Milutinović.

Iskusni fudbalski radnik koji živi u Kataru jedan je od simbola svetskih smotri na kojima je vodio čak pet reprezentacija (Meksiko, Kostariku, SAD, Nigeriju i Kinu), a tokom treninga Vatrenih govorio je za novinare, ulovno rečeno kolege jer Bora ima svoju emisiju na kineskoj televiziji.

Izabrane vesti

"Ne prati je mnogo ljudi, oko 50.000.000”, rekao je uz osmeh Milutinović i otkrio otkud on u kampu Hrvatske.

"Zanimalo me je da vidim kako rade, sada je sve drugačije u odnosu na moje vreme. Tereni su idealni, kamere su na svakom koraku, uslovi za rad su savršeni".

Potom je iskusni fudbalski radnik otkrio očekivanja od duela Hrvatske i Argentine zakazanog za utorak.

"Pobediće onaj koji postigne više golova. Mnogo je stvari koje mogu da imaju uticaj na utakmicu, kao recimo juče u duelu između Engleske i Francuske u kojoj su Englezi trebali da slave, ali nisu. Hrvatska ima šanse, normalno kada imaš takve igrače”.

Milutinović je potom pohvalio adute Hrvatske.

"Modrić je odigrao izvanredno protiv Brazila, šteta što nema više takvih igrača. Nije korektno samo spominjati Modrića kada Hrvatska imata odličnu reprezentaciju. Igrači imaju sve potrebne kvalitete, da nije tako ne bi došli do polufinala. Postoji niz faktora koji su važni u sportu, jedan od najvažnijih je odnos u ekipi, zajedništvo, a Hrvatska to ima. Dalić je super trener, poseduje znanje i inteligenciju. Hrvatska ne bi mogla da igra ovako da nema dobrog trenera”.

Sa druge strane, fokus pri osvrtu na Gaučose je uglavnom na Lionelu Mesija.

"Argentinci imaju strast, za njih je Mesi figura broj jedan. Ne bi trebali da ga toliko opterećuju. Toliko je dao za fudbal, moraju da budu srećni zbog toga”, rekao je Milutinović.



tagovi

Bora MilutinovićKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara