Stadion Borca (©fkborac.net)
Stadion Borca (©fkborac.net)

Borac i Zrinjski imaju lagan posao, derbi u Mostaru

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.08.23. | 14:51

Tri uzbudljive utakmice u okviru nedeljnog programa 4. kola šampionata BiH

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle jučerašnjih pobeda Zvijezde i Posušja, 4. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine nastavlja se večeras, a igraju se tri utakmice. Lagan posao trebalo bi da imaju Borac i Zrinjski, dok se najzanimljiviji susret očekuje u Mostaru na stadionu Rođeni.

Izabrane vesti

BORAC - IGMAN (19:30)

Posle eliminacije iz Evrope i nekoliko odgođeni utakmica, Borac je prethodnog vikenda krenuo sa Premijer ligom i nije ostavio dobar utisak. Osim poraza na Grbavici od Želje (2:0), Banjalučani su delovali bezidejno, tromo, neorganizovano. Vidno su bili nezadovoljni i u taboru tima iz Banjaluke, pa se očekuje reakcija. Ovo će za Borac biti premijera na domaćem stadionu kada je reč o Premijer ligi, pa se očekuje i podrška sa tribina. S obzirom na ambicije koje imaju crveno-plavi, pobeda ne bi smjela izostati, jer je cilj titula. Stoga, Vinko Marinović mora naći način kako da probudi ekipu, jer je pobeda imperativ. Iskusni stručnjak sigurno zna kako se to radi, pa ako Borac bude na nivou, uloga favorita ne bi smela doći u pitanje.

Kada je pred početak sezone smenjen Husref Musemić činilo se da će Igman krenuti silaznom putanjom. Međutim, čini se da je iskusni stručnjak odlično pripremio ekipu pa šest bodova iz dve utakmice možda i ne treba da čude. Gostujući trijumf nad Zvijezdom (3:4) pa domaća pobeda nad Slogom (1:0), doneli su optimizam u Konjic, pa se i u Banjaluku otputovalo u dobrom raspoloženju. Realno gledajući, Borac je favorit, ali je Igman pokazao da će biti tvrd orah za protivnike.

ZRINJSKI - GOŠK (20:00)

Zrinjski već odavno pomera granice u BiH fudbalu, a pre tri dana ispisao je istoriju postavši jedini klub koji je ikada ostvario plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja. Zadovoljstvo i optimizam u taboru Mostaraca nema granicu, pa će protivnicima u Premijer ligi biti jako teško. Nisu do sada Plemići odigrali nijedan meč zbog obaveza u Evropi, ali se sada mogu posvetiti i domaćem prvenstvu. Cilj je svakako šampionska titula, jer je Zrinjski razmazio BiH javnost i sve osim toga bio bi neuspeh.

Pun stadion Pod Bijelim brijegom ugostiće ekipu Goška, novajliju u Premijer ligi koji je osvojio četiri boda u tri utakmice i može biti zadovoljan startom. Sve osim trijumfa domaćih bilo bi apsolutno iznenađenje, ali će gosti pokušati iskoristiti to što će možda Krunoslav Rendulić mešati sastav zbog utakmice sa Laskom u plej ofu za Ligu Evrope.

VELEŽ - ŠIROKI BRIJEG (21:30)

Derbi ovog kola igra se na stadionu Rođeni, gde će Velež ugostiti ekipu Širokog Brijega. Rođeni su osvojili četiri boda nakon dve utakmice, a zanimljivo oba kod kuće. Opet je na redu domaća utakmica, ali je protivnik za razliku od prethodna dva duela znatno bolji. Ono što može da raduje Rođene jeste činjenica da nisu primili pogodak do sada, a tim Nedim Jusufbegovića će imati velike ambicije, pa će ići na pobedu. Velež je znatno promenio ekipu i definitivno imaju materijala da budu u gornjem delu tabele, zato bodovi kod kuće ne smeju da se rasipaju.

Široki se čini se zasitio toga da ostaje bez Evrope poslednjih godina, pa su odlično otvorili sezonu. Novi trener Marijan Budimir je žestoko razdrmao ekipu, što je rezultiralo sa šest bodova iz dve utakmice. Pobede koje su napumpale samopouzdanje do maksimuma, pa su put Mostara otišli sa velikim očekivanjima. Ne bi bilo iznenađenje da se vrate pevajući, iako je svaki epilog u ovom okršaju vrlo moguć i realan.

BIH 1 - 4. KOLO

Subota

Zvijezda - Sloga 1:0 (0:0)

/Blažević 68/

Posušje - Željezničar 1:0 (1:0)

/Kamenar 25/

Nedelja

19.30: (1,45) Borac (4,00) Igman (7,00)

20.00: (1,20) Zrinjski (6,25) GOŠK Gabela (11,0)

21.30: (1,80) Velež (3,40) Široki Brijeg (4,30)

Ponedeljak

17.00: (2,50) Tuzla Siti (3,20) Sarajevo (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ZrinjskiBorac Banja LukaBorac BanjalukaVelež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara