Borba za prvo mesto po Barsinim taktovima

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.02.19. | 09:40

Dvojica nekadašnjih pomoćnika u stručnom štabu Katalonaca, Karlos Kvadrat i Serhio Lobera, danas treneri u Indiji, ukrstiće koplja u ključnom meču za pol-poziciju pred plej-of tamošnje Superlige

Biti il' ne biti. Ko će sa pol pozicije u plej-of indijske Superlige, Bengaluru ili Goa? I jedni i drugi imaju po 31 bod i identičan odnos pobeda, remija i poraza dva meča pre kraja ligaškog dela. Bolju gol-razliku ima Goa, te joj nominalno "radi posao" i podela plena. Vredi pomenuti da u poslednjem kolu Gou čeka lakši posao, fenjeraš Čenajin (branilac titule?!), dok Bengaluru ide na noge Džamšedpuru, kome bi ta utakmica mogla da bude odlučujuća u borbi za Top 4.

Pokušaji trenera Plavaca Karlesa Kvadrata - dugogodišnjeg pomoćnika Franka Rajkarda u Barseloni, Galatasaraju i reprezentaciji Saudijske Arabije - da odmori nosioce za plej-of skupo ga je koštala, pošto je porazima od slabašnih Čenajina i Delhi Dajmondsa omogućeno Goi da zauzme prvo mesto. A da nevolja ne ide sama, pokazalo se na primeru Alberta Serana, primarne štoperske opcije, koji će zbog akumuliranih žutih kartona propustiti današnji meč. Umesto njega će Beke biti prekomandovan sa desnog na centralnog beka, a Sunil Četri, najbolji strelac ekipe sa osam golova, trebalo bi da se vrati u prvu postavu posle pogotka "sa klupe" u porazu od Delhija.

Izabrane vesti

Goa u potpuno suprotnom raspoloženju izlazi na stadion Sri Kantirava. Ekipa Serhija Lobere, takođe nekadašnjeg pomoćnika u stručnom štabu Barselone (Titu Viljanovi 2012. godine), nije poražena već šest utakmica uzastopno (četiri pobede i dva remija), od čega je na minulih pet čak bez primljenog gola! Mediji u zemlji 1.000 jezika najveće zasluge pripisuju treneru Loberi, koji je uspeo ono što je malo ko očekivao od njega - da disciplinuje i dodatno utegne dvojac centralnih defanzivaca Murtadu Fala i Karlos Penja.

Lobera može da se pohvali i činjenicom da u svojim redovima ima najboljeg strelca prvenstva, Španca Ferana Korominasa Kora, koji nemilice gazi ka statusu najboljeg stranca u istoriji tamošnje Superlige (već je najbolji strelac). Koro je postigao ukupno 14 golova, na minulih šest utakmica isto toliko puta je tresao mreže rivala, a obilatu pomoć ima u sunarodniku Eduu Bediji, vezisti koji je dao sedam golova ove sezone, odnosno tri na proteklih šest mečeva.

Na talonu je prvo mesto. Pitanje je da li ćemo gledati tesan meč na jugu Indije ili će Bengaluru i Goa spustiti gard pred važnije okršaje u plej-ofu? Za goste će i remi verovatno značiti osveta za poraz iz prvog dela sezone. Jer, za nedelju dana imaju daleko jednostavniji zadatak pred sobom.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 15:00 8696 INDS1 Bengaluru - Goa kmb X2&gg 2,30
Ukupna kvota2,30

INDIJA 1 - 17. KOLO

Četvrtak
15.00: (2,25) Bengaluru (3,25) Goa (3,05)

* Kvote su podložne promenama 

Foto: Reuters


tagovi

sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara