Borjanove impresivne brojke: Samo Olsen odbranio više udaraca, izjednačen sa Lopesom, uspešniji od Ščensnog, Areole i Handanovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.09.18. | 12:58

Golman crveno-belih zabeležio sedam uspešnih intervencija, baš koliko i golman Liona, jedino više imao čuvar mreže Vučice u Madridu

Vrhunski čuvar mreže je jedan od preduslova stvaranja šampionskog tima i ostvarivanja vrhunskih rezultata, pa tako najveći evropski klubovi ne štede novac da u svojim redovima angažuju najkvalitetnije golmane na planeti, čiji transferi ovog leta dostigli rekordne sume. U konkurenciju najboljih evropskih golmana ove nedelje stao je i stameni golman Crvene zvezde Milan Borjan, a po svim statističkim parametrima jedan je od najuspešnijih čuvara mreže u prvom kolu Lige šampiona.

Zvezdin golman je protiv Napolija zabeležio sedam odbrana, isto koliko i sjajni golman Liona Antoni Lopes u slavlju svog tima na Etihadu (2:1), a više intervencija od njih imao je samo golman Rome Robin Olsen (devet) koji je bio na pravoj vetrometini u Madridu. Šveđanin je i pored toga vadio tri puta loptu iz svoje mreže, a jedino je Borjanu u toj konkurenciji mreža ostala netaknuta.

Izabrane vesti

Jednu manje odbranu od Borjana i Lopesa ima sjajni golman Juventusa Vojčeh Ščensni, koji je zabeležio šest uspešnih intervencija, uz odbranjen jedanaesterac protiv Valensije. Po pet intervencija imali su golman Pari Sen Žermena Alfons AreolaGiljerme iz Lokomotive, čuvar mreže Viktorije Plzenj Matuš Kozačik i golman Intera Samir Handanović, ali su prva dvojica primili po tri, Kozačik dva, a Handanović jedan gol na otvaranju Lige šampiona.

U konkurenciji onih koji nisu vadili loptu iz svoje mreže su i Manuel Nojer i David De Hea, koji su u pobedama svojih timova u Lisabonu i Bernu zabeležili po četiri uspešne intervencije. Isto toliko odbrana u prvom kolu elitnog takmičenja zabeležili su i Andre Pjatov iz Šahtjora i Ralf Ferman iz Šalkea.

Golman Crvene zvezde imao je više nego zadovoljavajući učinak i tokom kvalifikacija, gde je na osam utakmica i 750 provedenih minuta na terenu zabeležio 20 intervencija ili 2,5 po utakmici.

NAJUSPEŠNIJI GOLMANI PRVOG KOLA LIGE ŠAMPIONA:

Robin Olsen (Roma) - 9 odbrana - 3 primljena gola
Milan Borjan (Crvena zvezda) - 7 odbrana - bez primljenog gola
Antoni Lopes (Lion) - 7 odbrana - 1 primljen gol
Vojčeh Ščensni (Juventus) - 6 odbrana - bez primljenog gola
Alfons Areola (PSŽ) - 5 odbrana - 3 primljena gola
Matuš Kozačik (Plzenj) - 5 odbrana - 2 primljena gola
Samir Handanović (Inter) - 5 odbrana - jedan primljen gol
Giljerme (Lokomotiva) - 5 odbrana - tri primljena gola
Manuel Nojer (Bajern) - 4 odbrane - bez primljenog gola
David de Hea (Man. Junajted) - 4 odbrane - bez primljenog gola

Foto: Star Sport


tagovi

Milan BorjanRobin OlsenAntoni LopesVojćeh ŠčensniAlfons AreolaSamir Handanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara