Twitter: @BlackYellow
Twitter: @BlackYellow

Borusija i Humels jednostavno pripadaju jedno drugom: Paraf do leta 2024. godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 15:03

"On je veoma važan igrač za ovaj tim, jer mu daje mnogo u pogledu hijerarhije i smislu vođstva", poručio je sportski direktor Sebastijan Kel

Mats Humels ostaje u Dortmundu i naredne sezone. Iskusni defanzivac i nemački klub danas su dogovorili produžetak saradnje na još godinu dana, pa je Humels stavio paraf do 30. juna 2024. godine.

Sa izuzetkom trogidišnjeg boravka u rodnom Minhenu, Humels je igrao sa Borusijo od sezone 2007/2008. i zabeležio 586 nastupa u crno-žutom dresu. Sa Dortmundom je osvojio prvenstvo Nemačke 2011. i 2012. godine, kao i Kup Nemačke 2012. i 2021. godine.

Izabrane vesti

U ovom trenutku se nalazi nadomak novog velikog trofeja.

"Zaista sam srećan što Humels ostaje u Dortmundu još godinu dana. On je snažno indetifikovan sa našim klubom. Borusija i Mats jednostavno pripadaju jedno drugom", rekao je predesednik Upravnog odbora Milionera Hans Joakim Vacke.

Ako Borusija odbrani prvo mesto u poslednjem kolu protiv Majnca, Humels bi se pridružio grupi od pet igrača koji su tri pua bili šampioni nemačke sa ovim klubuom.

"Sa njegovim iskustvom i liderstvom, veoma je dobro što će Mats i dalje biti na raspolaganju našem mladoom tomu sledeće sezone. On je veoma važan igrač za ovaj tim, jer mu daje mnogo u pogledu hijerarhije i smislu vođstva", poručio je sportski direktor Sebastijan Kel.

Veliko zadovoljstvo ostvarenim poslom nije krio ni sam Mats Humels.

"Svi znaju koliko mi jezabavno da igram na ovom stadionu pred našim navijačima. Postojao je dug proces vaganja, nisam lako doneo odluku. Sada, na kraju sezone, mogu da kažem: spreman sam da odigram još jednu sezonu. Fokus se vraća na utakmicu protiv Majnca u subotu. Pred nama je još važnih 90 minuta, posle toga se nadam da ćemo zajedno moći da proslavimo nešto veliko", rekao je Humels.



tagovi

Mats Humels

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara