Borusija odrala Čelsi za 64.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.01.19. | 10:18

Pukla je prva bomba zimskog prelaznog roka

Prvi veliki transfer potresao je Evropu drugog dana nove godine. Nije da nije najavljen, ali ovako brzo i za ovolike pare, malo je ko očekivao. Tek, Kristijan Pulišić je novi igrač Čelsija u poslu vrednom 64.000.000 evra.

Borusuja iz Dortmunda je potvrdila je da je prodala reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država londonskim Plavcima, ali da dogovor važi tek od juna. U međuvremenu, krilni vezista ostaje na pozajmicu na Vestfalenu, da pomogne Milionerima u borbi za Salataru i da što dalje doguraju u Ligi šampiona.
Pulišić je oduvek želeo da igra u Premijer ligi. Iz tog razloga nismo bili u mogućnosti da produžimo ugovor. Zato smo odlučuli da prihvatimo izuzetno bogatu ponudu Čelsija. Kristijan je karakterna ličnost, siguran sam da će u predsotijećim mesecima uraditi sve što je u njegovoj moći kako bi pomogao Borusiji da ostvari sve ciljeve“, predočio je Mihael Cork, sportski direktor kluba iz Dortmunda.

Izabrane vesti

Veliki presing na upravu Borusije i samog Pulišića minulih meseci vršio je Liverpul. Čak se činilo da je posao pred realizacijom, međutim, upornost Čelsija i unosnija ponuda uticali su na odluku da krilni napadač završi na Stamford bridžu. Da li baš vredi čitavih 64.000.000 evra, s obzirom da mu je u junu isticao ugovor sa Milionerima ostaje velika dilema, međutim, očigledno da Plavci nisu želeli da rizikuju, pa su odmah uplatili novac i dobili igrača za koga veruju da će se uklopiti u sistem Mauricija Sarija. Tek 15 golova i 24 asistencija na 115 utakmica ne predstavljaju baš obećavajuću statistiku. Opet, dečku je tek 20 godina. Valja mu dati šansu.

Možda je potpis Kristijana Pulišića i nagoveštaj odlaska Edena Azara iz Čelsija. Pogotovo što Belgijanac u junu ulazi u završnu godinu ugovora, nikako da potišpe novi, zahteva 300.000 funti sedmične plate i sve glasnije se govori da će završiti u Realu.

FOTO: Reuters

 


tagovi

Borusija DortmundČelsiZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara