David Karmo (©AFP)
David Karmo (©AFP)

Braga ima novog Van Dajka: Zaludeo Premijer ligu, Roma ga zamalo dovela letos

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 13:04

Da li ste čuli za Davida Karma?

Portugalska Primeira je poslednjih godina postala nepresušni izvor fudbalskih talenata i kao takva jedna od omiljenih tezgi premijerligaša na fudbalskoj pijaci. Vulverhempton već duže vreme zahvaljujući Žoržu Mendešu dovlači igrače na Molino, Mančester Siti je potragu za štoperom završio u Benfiki kupovinom Rubena Dijasa, Mančester Junajted je pre tri sezone ''pazario'' Viktora Lindelofa, a dovođenje Bruna Fernandesa prethodne sezone naopačke mu je okrenulo sezonu. I očigledno se čelnim ljudima na Old Trafordu osladila kupovina u Portugaliji, s obzirom da su pikirali još jedno ime sa Pirinejskog poluostrva. U pitanju je David Karmo.

Ime vam nije previše poznato? Nije ni čudo. Jer Karmo je štoper Brage, za koju je debitovao krajem januara ove godine i do sada upisao 28 utakmica u dresu tima sa severozapada Portugalije. Međutim, i to je tamošnjoj javnosti bilo dovoljno da ga na osnovu konstitucije i veštine baratanja loptom uporedi ni manje ni više nego sa – Virdžilom van Dajkom.

Izabrane vesti

Ipak, nije sve ostalo na poređenju, već je 21-godišnji Portugalac za prethodnih deset meseci profesionalnog fudbala posle dobrih partija i rezultata Brage privukao pažnju gomile klubova širom Evrope. Naime, kako navodi pouzdani Atletik, Mančester Junajted poslednjih dana sve više pokazuje interesovanje za defanzivca Brage. Razlog je prvenstveno to što se Karmo bolje služi levom nogom, a kako je Ole Gunar Solskjer letos ''izvisio'' za Nejtana Akea koji je završio u rivalskom Sitiju, Crveni đavoli su se okrenuli drugim opcijama.

No, kako je ''jača'' leva noga na poziciji centralnog defanzivca u vrhunskom fudbalu postala raritet poslednjih godina, Junajted nije jedini koji je zagrizao. Kako ističe pomenuti izvor, najmanje deset klubova (!?) već je razgovaralo sa Karmovim agentima, među kojima su i pojedini premijerligaški klubovi, uključujući i jednog od Junajtedovih rivala iz ''top šest'.

Navodno je letos Roma bila najbliža da ga dovede, ali je ponuda rimskog kluba od 17.000.000 evra odbijena. Tada je Karmova otkupna klauzula iznosila 20.000.000 evropskih novčanica, međutim, prethodne nedelje se udvostručila, pošto je defanzivac potpisao novi petogodišnji ugovor sa Bragom. Nije to novac koji premijerligaški klubovi ne mogu da plate. Opet, Braga će biti u čistom plusu, s obzirom da je Karma dovela iz mlađih kategorija Sanžoanensea kada mu je bilo 16 godina.


tagovi

BragaDavid Karmo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara