Karlos Baleba (©Reuters)
Karlos Baleba (©Reuters)

Brajton našao zamenu za Kaiseda: Četiri i po puta je jeftinija i ima samo jednu seniorsku sezonu u nogama

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 21:48

Ako transfer bude realizovan, Lilu će to biti najskuplja prodaja ovog leta

Prodao je Brajton Mojzesa Kaiseda za čak 133.600.000 evra u Čelsi. Imaju Galebovi novca ovih dana više nego ikada i to sasvim zasluženo. Pametnom transfer politikom klub je ostvario istorijske prihode, a sada je najvažnije da i njihovi novi potezi na tržištu budu bar istovetno dobri. Prema pisanju engleskih medija, šestoplasirani tim Premijer lige iz prošle sezone dogovorio je dolazak Lilovog veziste Karlosa Balebe za 30.000.000 evra. Dakle, četiri i po puta manja cifra od one koju su inkasirali od Kaisedove prodaje.

Kamerunac ima samo 19 godina, a prethodna sezona bila mu je prva u seniorskoj karijeri. Baleba je u julu 2022. godine prebačen u prvi tim Lila, nakon što je prethodno proveo šest meseci u mladoj ekipi. On je u Francusku stigao relativno skoro, u januaru 2022. iz kamerunskog Brazerija. Zabeležio je Baleba prošle sezone 19 nastupa u Ligi 1, a kako je sezona odmicala postajao je sve standardniji u startnoj postavi Doga.

Izabrane vesti

Afrički centralni vezista do kraja sedmice putuje u Engelsku na lekarske preglede i razgovore o ličnim uslovima, pod kojima bi se priključio ekipi italijanskog stručnjaka Roberta De Zerbija. Ako se transfer obistini, Baleba bi postao drugo najskuplje pojačanje u istoriji Brajtona, nakon Brazilca Žoaa Pedra, za kog je platio Votfordu oko 35.000.000 evra početkom jula. Lilu bi s druge strane ovo bila daleko najskuplja prodaja ovog leta, pošto su prethodno za oko 12.000.000 evra prodali Timotija Veu u Juventus.


tagovi

BrajtonLilRoberto De ZerbiTransferiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara