Roberto De Zerbi (Reuters)
Roberto De Zerbi (Reuters)

Brajtonu se sviđa De Zerbijev napadački fudbal i zove ga da nasledi Potera

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 21:24

Italijan nije daleko od potpisa za četvrtoplasirani tim Premijer lige

Sjajan je fudbal igrao Brajton na startu premijerligaške sezone i pod komandom Grejama Potera nakon 6. kola izbio na visoku četvrtu poziciju na tabeli. Međutim, desio se splet okolnosti koji je malo ko očekivao. Tomas Tuhel je dobio otkaz Ćelsiju, londonski klub uputio Poteru poziv koji se ne odbija. Brajton je ostao bez kormilara, a kao prvi izbor za Poterovu zamenu iskočio je Roberto De Zerbi.

Perspektivni italijanski stručnjak je bez posla otkako je počeo rat u Ukrajini zbog kojeg je odlučio da napusti Šahtjor manje od godinu dana otkako je seo na klupu slavnog kluba. Deluje da je bilo pitanje vremena kada će se neko odlučiti da ga angažuje, budući da je svojveremeno u Sasuolu forsirajući sistem 4-2-3-1 njegov tim igrao izuzetno atraktivan i napadački fudbal, na gol više.

Izabrane vesti

Od leta 2018. do maja 2021. godine ubrzao je igru Sasuola sa kojima je na 120 mečeva ostvario skor od 43 pobede, 36 remija i 41 poraza. Izuzetno ga je hvalio i srpski reprezentativac Filip Đuričić koji je pod njegovim mentorstvom počeo da pruža najbolje napadačke partije još od perioda kada je nastupao za Herenven.

Italijanski, ali i mediji na Ostrvu pišu da pregovori idu u pravom smeru i da su obe strane optimistične da bi dogovor uskoro mogao da bude ozvaničen. Ako De Zerbi potpiše za Galebove postaće 11. italijasnki trener u Premijer ligi, a na raspolagnje će dobiti i sjajne kreativce poput Leandra Trosara, Paskala Grosa i Aleksisa Mak Alistera, sposobne da realizuju njegove ofanzivne ideje.


tagovi

BrajtonRoberto De Zerbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara