""
""

Brazil - Nemačka 1:7 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.17. | 08:54

Jednima kreću suze kad dođe ovaj dan u godini, a drugi će ga slaviti dok je sveta i veka...

Nije kako valja ni počelo, a već je bilo gotovo! U furioznoj partiji, kakvu novija istorija fudbala ne pamti, Nemačka je pregazila domaćina Mundijala Brazil i plasirala se u veliko finale Svetskog prvenstva – 1:7 (0:5)

Izabrane vesti

Panceri ne samo da su u Belo Horizonteu samleli selekciju Luiza Felipea Skolarija već su došli do brojke od 223 gola na Svetskim prvenstvima, po čemu su najuspešnji tim u istoriji Mundijala, prestigavši upravo večerašnjeg rivala. Ono što su izabranici Joakima Leva napravili domaćoj selekciji na ovom meču, Brazilcima se nikada u istoriji nije dogodilo. Zapravo, samo su 1938. godine primili pet golova protiv Poljske i tada posle pridžetaka izborili plasman u četvrtfinale (6:5), ali više od toga, do sada, nikada nisu.

Bez problema možemo reći da je Joakim Lev na ovom meču  poslao Skolarija u zasluženu penziju, iako će iskusni lisac imati priliku u utakmici za treće mesto da donekle zaleči rane od ovog poraza.

Način na koji su Nemci napali obezglavljenog rivala zaista će se dugo pamtiti. Brazilci ne samo da ni jednog trenutka nisu uspeli da pariraju moćnom rivalu, već su od 23. do 29. minuta doživljaveli potpunu blamažu, primili četiri gola iz gotovo četiri akcije i potpisali potpunu kapitulaciju, pred moćnim rivalom.

Potpunu rapsodiju Pancera u prvih 45 minuta upotpunio je 16. pogodak Miroslava Klosea na Svetskim prvenstvima, kojim je i zvanično postao najbolji strelac u istoriji Mundijala. Nemci nisu posustali ni u nastavku meča, već su dodatno dodali gas i golovima Širlea došli do najubedljiviheg trijumfa u istoriji polufinala na Svetskim prvenstvima... 

Ovako smo pisali pre tri godine, na ovaj isti dan, negde pred ponoć, a danas se podsećamo najveće blamaže u istoriji brazilskog fudbala, odnosno jednog od najvećih trijumfa Pancer divizije...

BRAZIL - NEMAČKA 1:7 (0:5)
/Oskar 90 - Miler 11, Klose 25, Kros 25, 26, Kedira 29, Širle 69, 79/

Stadion: Mineirao u Belo Horizonteu (kapacitet 62.547 mesta).
Sudija: Marko Rodrigez (Meksiko).

Brazil (4-2-3-1): Žulio Cezar – Maikon, David Luiz, Dante, Marselo – Luis Gustavo, Fernandinjo (Paulinjjo) – Bernard, Oskar, Hulk (Ramires) - Fred (Vilijan).

Nemačka (4-2-3-1): Nojer – Lam, Boateng, Humels (Mertezaker), Hevedes – Švajnštajger, Kedira (Draksler) – Miler, Kros, Ozil – Klose (Šurle).


tagovi

reprezentativni fudbalmeđunarodni fudbaldogodilo se na današnji dan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara