Brazilac ili Crnogorac gase požar u Milanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.10.18. | 18:24

Rosoneri u panici posle povrede velikog pojačanja

Kada je letos Milan trampio Lea Bonućija za Matiju Kaldaru, njegovi navijači su oduševljeni, a čak su i tifozi Juventusa bili nezadovoljni što klub daje momka koji je budućnost italijanskog fudbala za veterana koji je izdao Juve godinu ranije. Ali ispostavilo se da je Juve napravio bolji potez. Makar kratkoročno.

Bonući se vrlo lako adaptirao da opet komanduje odbranom Bjankonera i jedna je od najjačih karika, dok je Kaldara zbog povrede odigrao za Rosonere samo 90 minuta protiv Didelanža u Ligi Evrope. I ko zna kada će opet na teren. Povreda lista je teža nego što se pretpostavljalo i očekuje ga pauza od minimum tri meseca.

Izabrane vesti

Tako je Milan došao u opasnu situaciju jer poslednja linija ostaje bez šrafa koji je planiran kao jako bitan. Bez Kaldare u timu, standardni štoperski tandem je do sada bio RomanjoliMusakio, a jedina alternativa im je Zapata. Niko od pomenute trojice ne uliva poverenje na startu sezone i Rosoneri će u januaru pokušati da pojačaju poslednju liniju.

Poznate su i mete Milana. Reč je o Brazilcu Rodrigu Kaju i Crnogorcu Stefanu Saviću.

Kajo se već nekoliko sezona pominje kao želja brojnih evropskih klubova. Reč je o štoperu brazilskog Sao Paula koji uspešno igra i kao zadnji vezni, a Milanov direktor Leonardo ga jako dobro poznaje. Leonardo je nekada igrao za Sao Paulo, iz njega je kasnije kao skaut doveo i Kaku u Milan, tako da bi imao prednost u pregovorima. Za 25-godišnjeg Brazilca su se ranije interesovali Roma i Čelsi, tako da Milanu nije čist put do transfera. Cena Brazilca je oko 18.000.000 evra, a dobra stvar za Rosonere je što ima pasoš EU ne bi došao kao stranac.

Međutim, tu je i druga opcija – Stefan Savić. Crnogorac iz Atletika je letos bio meta Juventusa i još nekih klubova, ali Simeone nije pristao da ga proda. Ipak, Savić nije starter u Atletiku, prednost imaju Godin i Himenez, pa čak i Lukas Ernandez kojeg Čolo sve češće koristi kao štopera. Savić je imao i problema sa povredama, tako da nije stub odbrane. Ali teško da će ga Simeone pustiti ako ne dovede zamenu. U tom slučaju bi bio spreman kao što je letos nudio Savića i novac za Milenkovića iz Fiorentine.

Savićeva cena je oko 25.000.000 evra, Milan bi mu ponudio ulogu startera, a ambijent mu ne bi bio stran jer je već sa uspehom igrao u Italiji kao član Fiorentine.

(FOTO: Action images)


tagovi

Stafan SavićRodrigo Kajo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara