©AFP
©AFP

Brazilci nemilosrdno krenuli u Sudamerikani, četvorke Palestinu i Penjarolu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 04:07

Ubedljiva slavlja Amerike Mineiro i Fortaleze

Gojas i Santos se nisu proslavili prvog dana grupne faze Kopa Sudamerikane, ali su sliku koju su ostavili brazilski klubovi na premijeri znatno popravili Fortaleza i Amerika Mineiro. Predstavnici najdominantnije lige na Zelenom kontinentu drugog dana takmičenja demonstrirali su nadmoć ubedljivo savladavši Palestino i Penjarol.

Čileanski predstavnik koji je bio gost Fortalezi kući se vratio sa četiri lopte u mreži (4:0), a isti broj golova primio je i urugvajski klub, koji je u završnici susreta ipak uspeo da protiv Amerike Mineiro postigne počasni pogodak (4:1).

Izabrane vesti

Oba brazilska kluba do prednosti su stigla u prvim minutima susreta, te je publika u Belo Horizonteu već do šestog minuta videla dva pogotka svog tima. Sa druge strane, Fortaleza je povela u 4. minutu golom Tijaga Galjarda, ali je minimalno vođstvo ostalo na snazi sve go 76. minuta kada je Tomas Poketino udvostručio prednost. Argentinski fudbler bio je strelac i za konačnih 4:0 u 894. minutu, dok se u strelce tri minuta ranij upisao i Lusero.

Amerika Mineiro je posle golova Edera Fereire u 3. i Gonzala Mastrianija rutiinski usmerila duel u željenom smeru, te je sa dva gola u drugom poluvremenu overila pobedu na premijeri. Pogoci Mastrianija i Velingtona Pauliste srušili su snove Penjarola koji je preko Mansilje stigao do počasnog pogotka.

Istovremeno, pobede su upisali urugvajski Danubio, koji je bio bolji od Emeleka (2:0), argentinski Estudijantes, savladavši Orijente Petrolero (1:0), i Universitario koji je pobedio Himnasiju (1:0).

GRUPA F

Sreda

Miljonarios - Defensa i Hustisija 3:0 (0:0)

/Kastro 59p, 69, Silva 72/

Četvrtak

Amerika Mineiro - Penjarol 4:1 (2:0)

/Eder Fereira 3, Gonzalo Mastriani 6, 56, Velington Paulista 68 - Mansilja 76/

GRUPA H

Sreda

Estudijantes Merida - San Lorenzo 0:1 (0:1)

/Gatoni 33/

Četvrtak

Fortaleza - Palestino 4:0 (1:0)

/Tijago Galjardo 4, Poketino 76, 90+4, Lusero 90+1/



tagovi

FortalezaKopa SudamerikanaAmerika Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara