Brazilci se plaše visokih Srba, Tite branio Nejmara od Kapela

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.06.18. | 17:03

O emotivnom razgovoru sa suprugom kad je plakao od sreće, o Daglasu Kosti, ali i Matiću, Sergeju, Ivanoviću...

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Rusije)

Nejmar, Nejmar, Nejmar i opet – Nejmar. Sve se u brazilskoj reprezentaciji na terenu vrti oko superstara PSŽ-a, a slično je i oko terena. Novinari iz najveće države Južne Amerike su stezali vrat selektoru Titeu, ali je on vešto balansirao u poslednjem obraćanju javnosti pred duel sa Srbijom u Moskvi. Štitio je najboljeg igrača Selesa i odavao utisak opuštenog čoveka.

Izabrane vesti

Mada to sigurno nije. Brazil je po velikim pritiskom, Brazil može da prvi put ispadne u preliminranoj fazi još od 1996. Podsećale su ga na to kolege iz Brazila. Prava psihoza i potencijalni horor, međutim, iskusni stručnjak je siguran u sebe.
Srbija ima karakteristiku visoke ekipe i individualce sa sjajnom tehnikom. Moraćemo to da neutrališemo i izbegnemo faulove na boku i kornere. Oni su viši od nas deset centimetara u proseku, ali kada igraš protiv takvog tima nešto gubiš, nešto dobijaš zbog visine“, na početku je rekao Tite.

Brazil mora da odigra meč protiv Srbije pod velikom psihozom. Videlo se da su tamošnji predstavnici medija rezervisani, ali vrlo duhovitim monolozima Tite ih je smirivao.
Tim raste iz meča, želimo bolju fluidnost. Imamo protivnika koji ima Matića, Sergeja, Mitrovića, Ivanovića. Sve to znamo, kao i da je Srbija odlično izbalansiran tim, ali pre svega moramo da imamo odlične odnose unutar naše ekipe“.

Dobrih 20 minuta na zvaničnoj konferenciji selektora Brazila potrošno je na temu – Nejmar. Jedan od najboljih igrača sveta nije briljirao u prethodne dve utakmice.
U fazi je oporavka. Talentovan je. Nisam ovde da ga branim. Kada je dobro igrao protiv Hrvatske rekao sam mu: „smiri se malo, radi na oporavku“. Pogledajte meč protiv Švajcarske i njegov dijagram kretanja, bolje je izgledao. Možda mu je potreban još jedan meč da bude na vrhuncu. Ima preteranu odgovornost. To ne sme da se dozvoli, ja kao trener ne smem to da dozvolim. Svi igrači bi trebalo da snose odgovrnost“.

Rusi su podsetili Titea da je čuveni Fabio Kapelo rekao da Nejmar mnogo simulira. Posebno se to odnosilo na duel protiv Kostarike. Kada je to čuo Tite je skinuo slušalice i uperio kažiprst pravo.
Kapelo ovo ide tebi, govorim ti kao trener treneru: „ono na Nejmaru je bio penal“.
Ponavljao je čovek koji je preporodio Selesao da će Brazil protiv Srbije morati da igra glavom.
Posle utakmice  protiv Kostarike i nazvao sam ženu i plakao od sreće. To je emotivno stanje, bio sam ponosan. Pazim na emocije, ali nekada morate da pokažete i tu stranu. Morate da balansirate emocije i razum. Razum je kada pobediš u 91. minutu iz akcije koja je uigrana (podsećanje na duel protiv Kostarike). Da nismo pobedili bili bismo poslednji. Imamo ideju od koje nikada ne odustajemo. Moramo da koristimo um, srce i racionalnost“.

Brazil će biti lišen pomoći Daglasa Koste koji se povredio tokom duela sa Švajcarskom.
Rekao sam da je čoporu potreban vuk, a vuk čoporu. Kao i sa Nejmarom. Potrebni smo nam takvi individualci. Njegove karakteristike donose mnogo timu. Firmino, Fernandinjo, svi su nam potrebni. Potrebna je cela mašina“.

Istakao je da neće kalkulisati protiv Srbije bez obzira na rezultat Nemaca (potencijalni protivnik u osmini finala), čak i da nije gledao mečeve ostalih reprezentacija na prvenstva.
U autobusu sam pričao sa saradnikom iz stručnog štaba, rekao mi je kako nismo gledali nijednu drugu utakmicu sem naših i naših rivala. Nas drugi ne zanimaju, fokusirani smo na našu igru. Dešavalo nam se da imamo napade panike, da budemo očajni“, završio je Tite.

Možemo samo da mu poželimo isto stanje u sredu veče malo pre 22 časa.

FOTO: Action images


tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaTiteNejmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara