Brazilski defanzivac ima taktiku: Popeti se nekome na leđa zbog Mitrovića, pritisnuti Kolarova

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.06.18. | 18:45

Titeov miljenik spreman

Srbija ima mnogo težak zadatak da pobedi Brazil i plasira se u osminu finala Mundijalu, ali ni našem rivalu nije svejdeno. U prve de utakmice nije oduševio i ako sada ponovi sličnu partiju, rizikuje eliminaciju sa Mundijala što bi bila katastrofa za Selesao.

Brazilci s respektom govor o Srbiji, a i tamošnji mediji ne šire euforiju pred meč zabrnuti zbog neefikasne igre u prva dva kola. Iako Brazil na svakoj poziciji u timu ima svetsku zvezdu, očigledno da nešto ne funkcioniše u Rusiji.

Izabrane vesti

Ali, teško je naći slabu tačku takvom timu. Tračak nade za Srbiju bi mogao da bude desni bek Brazilaca Fagner. On će biti prvi Titeov izbor u duelu sa Orlovima. Dani Alves je trebalo da bude prvi izbor, ali zbog povrede nije ni doputovao u Rusiju, a onda se u prvom meču povredila i njegova zamena Danilo, tako da je Fagner kao treći izbor dobio šansu protiv Kostarike, a dobiće je i protiv Strbije.

Omaleni defanzivac je Titeov miljenik iz Korintijansa i najmanje zvučno ime u startnoj postavi Brazilaca. Sa visinom od 168 centimetara bi mogao da bude hendikep u skok igri. Pogotovo ako se nađe u skoku sa Aleksandrom Mitrovićem.
„Možda da se popnem nekome na leđa, pa onda skočim... Šalim se, naravno. Moraćemo da pokušamo neke situacije kako bi neutralisali takve opasnosti. Visina nas ne brine previše, važnija stvar je kako iskoristiti fudbalsku inteligenciju u i ostvariti rezultat“, rekao je Fagner.

Njemu bi probleme mogao da pravi i Aleksandar Kolarov koji će desjstvovati sa levog boka Srbije.
„Zavisiće od rezultata i kako se meč bude ovijao, da li ćemo igrati jedan protiv drugog. U modernom fudbalu, nije neophodno da baš ja čuvam Kolarova. Naši ofanzivni igrači mogu da ga pritisnu na njegovoj polovini. Videćemo kako će se meč razvijati i pokušaćemo da stvorimo što više šansi“, kaže Fagner.

Korintijansov defanzivac poziva na maksimalnu ozbiljnost.
„Svi znaju kolika je važnost utakmice i prolaska dalje. Analiziramo Srbiju i prikupljamo informacije. Znamo da neće biti lako. Moramo da budemo na visini zadatka tehnički, fizički i mentalno“.


tagovi

Rusija2018Fagner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara