Briljantne budale, preterali ste i bićete kažnjeni

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.06.18. | 08:23

Džaka i Šaćiri pod paljbom kritika, Švajcarci ljuti zbog albanskih provokacija

„Briljantne budale“, tako glasi naslov komentara Feliksa Bingesera, urednika najpoznatijeg švajcarskog medija Blika.

I odnosi se na dvojicu švajcarskih reprezentativaca albanskog porekla Granita Džaku i Džerdana Šaćirija koji su golovima doneli reprezentaciji preokret i pobedu protiv Srbije. Vrlo verovatno vrednu osmine finala...

Izabrane vesti

Švajcarci ne gledaju blagonaklono na ponašanje dvojice fudbalera koji su golove proslavili provocirajući iredentističkim simbolom dvoglavog orla i tzv. velike Albanije. Nikome u Švajcarskoj nije svejedno što je njihova zemlja sinoć predstavljena ovim glupim gestovima.

U komentaru se odaje priznanje Džaki i Šaćiriju za golove, igru, učinak, pritisak sa kojim su se nosili. Ističe se da su bili briljantni! Ali se isto tako kaže da su provokativnim proslavama bacili senku na sve dobro što su uradili. Na taj način poslali su ružnu sliku u svet da je Švajcarska zemlja koja nije uspela da lepo vaspita dvojicu mladića koji je predstavljaju.

Švajcarska javnost se slaže da će ovako rezonovati FIFA i da će protiv Džake i Šaćirija sigurno biti otvorena istraga koja bi mogla skupo da ih košta.

U priču su se odmah uključili i političari, osuđujući ponašanje dvojice pomenutih. I levičarske i desničarske partije imaju isti stav. Natali Rikli iz najpopularnije SVP partije poručila je Džaki i Šaćiriju da tako mogu da se ponašaju kada budu igrali za Kosovo. Sedrik Vermut iz Socijalističke partije koja je druga po snazi, poručio je dvojici fudbalera da su idioti, da su se poneli glupo i obrukali Švajcarsku.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara