Brisanje lekcija iz prošlosti: Kreće neka nova Engleska

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.06.18. | 14:42

Gordi Albion u protekloj deceniji doživeo mnogo pehova i neuspeha, pa ostaje da se vidi da li će nova generacija uspeti nešto da promeni u tom negativnom nizu

Velike fudbalske nacije imaju velikih problema u Rusiji, mnoge su još uvek prilično daleko od prave forme, a sada je na red došla Engleska, koja više nema veliki tim, čega je svesna i tamošnja javnost, ali bi eventualni večerašnji neuspeh protiv Tunisa na Ostrvu bio doživljen kao istinska katastrofa (20.00). Ubeđeni smo ipak da neće imati velikih problema u Volgogradu.

Selekcija Gareta Sautgejta je imala izuzetno zahvalan žreb za Mundijal. Utakmice sa Tunisom i Panamom bi trebalo da posluže za uigravanje tima koji će sa Belgijom odlučivati o prvom mestu u Grupi G, ali do tog momenta tek traba doći. Englezi prvo moraju da pokažu da su u stanju da ove lakše utakmice iznesu na pravi način.

Izabrane vesti

SVE IGRE IZ SPECIJALA: TUNIS - ENGLESKA

Činjenica da su na turnir otišli bez velike euforije omogućila je Gordom Albionu da se u prilično mirnim uslovima pripremi za Mundijal. Protiv Nigerije i Kostarike su delovali sasvim solidno uigrano, ali je sada došao trenutak da to pokažu i na velikoj sceni.

Englezi su u protekloj deceniji doživeli mnogo pehova i neuspeha, pa ostaje da se vidi da li će nova generacija uspeti nešto da promeni u tom negativnom nizu.
„Naučili smo lekcije iz prošlosti, ali ovaj tim ne bi trebalo da bude opterećen time jer je u pitanju sveža grupa, većina ima vrlo malo nastupa. Budućnost je ispred svih njih, bivši igrač i nekadašnji propusti su nestali. Ovaj tim na drugačiji način gleda na stvari i trudi se da igrača drugačije“, rekao je Sautgejt.

Značajno podmlađivanje nacionalnog tima moglo bi da predstavlja mač sa dve oštrice za Englesku, ali sa druge strane predstavlja i značajan zalog za budućnost. Ovaj tim ima kvalitet, a nova formacija 3-1-4-2 koju forsira Sautgejt ume da bude prilično neprijatna za protivnike. Ipak, ostaje da se vidi kakva će biti situacija kada sa suprotne strane bude neki ozbiljan rival.
„Oni su gladni, a mi imamo tehnički bolje igrače koje smo stvorili u prošlosti u našim akademijama. Tako da je prisutan ozbiljan entuzijazam“, dodao je Sautgejt.

Tunis i Engleska su se poslednji put susreli 1998. godine na Mundijalu, kada su bili u istoj grupi. Gordi Albion je tada slavio sa 2:0 zahvaljujući golovima Alana Širera i Pola Skolsa. Sada u svojim redovima nemaju igrače takvog kalibra, ali imena poput Kejna, Sterlinga, Rašforda i Dele Alija svakako izazivaju određeni respekt.

Tunišana na Mundijalima nije bilo od 2006. godine. Ovaj tim u svojim redovima nema svetske zvezde, ali je izuzetno disciplinovana na sredini terena i mogla bi ozbiljno da umiri engleske nalete.
Tačno je da je Tunis igrao protiv Engleske 1998. godine, kada su imali sjajne igrače kao što su Bekam i Oven, ali nije postojao snažan kolektivni duh. Na našim leđima je ogroman pritisak, mi zastupamo Afriku i arapski svet. Iza nas je 12.000.000 Tunišana”, rekao je selektor Nabil Malou.

Pravdu na večerašnjoj utakmici deliće Vilmar Roland. Kolumbijac je internacionalac od 2008. godine, prosečno deli 5,22 žuta kartona po meču, odnosno 0,55 crvenih. Prosečno dosuđuje 0,37 jedanaesteraca po utakmici.

TUNIS – ENGLESKA (20.00)

Volgograd Arena
Kapacitet: 45.568
Sudija: Vilmar Roland (Kolumbijac)

TUNIS (4-3-3): Hassen - Bron, S. Ben Jusef, Ali Malul, Merija - Škiri, Badri, Sasi - F. Ben Jusef, Hazri, Sliti.

ENGLESKA (3-1-4-2): Pikford - Voker, Stons, Megvajer – Henderson - Tripijer, Dele Ali, Lingard, Jang - Sterling, Kejn.

Foto: Action images


tagovi

Garet SautgejtRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara